SKUPLJAO SAM NJIHOVE DELOVE TELA, IZ GRLA SU IM IZLAZILE BUBE: Najjezivija izjava HARADINAJA do sada!
Ramuš Haradinaj, Foto: AP / Visar Kryeziu

rat na kosovu

SKUPLJAO SAM NJIHOVE DELOVE TELA, IZ GRLA SU IM IZLAZILE BUBE: Najjezivija izjava HARADINAJA do sada!

Za Albance je Haradniaj jedan od najistaknutijih komandanta Oslobodilačke vojske Kosova, a u intervjuu je podelio svoja sećanja na rat protiv srpske vojske

Objavljeno:

Kosovo je 17. februara proslavilo 12. godišnjicu nezavisnosti, a tom prilikom novinarka i voditeljka emisije "Tempora" Sonila Meco je održala intervju sa bivšim premijerom Ramušem Haradinajem.

Za Albance je Haradniaj jedan od najistaknutijih komandanta Oslobodilačke vojske Kosova, a u intervjuu je podelio svoja sećanja na rat protiv srpske vojske.

Haradinaj je govorio o jednoj borbi u kojoj su poginuli njegovi prijatelji:

- Naš put ka slobodi imao je veliku žrtvu, neki od naših sunarodnika su mučenici. Odrastao sam s nekima od njih. Priča o ovom mestu je da su u avgustu 1998. godine u seoskoj školi ubijena tri moja drugara. Kad smo zatvorili dan borbe, nisam mogao da ostavim njihova tela, pa sam ih pokupio ćebadima, jer su tela bila spaljena granatama. Skupili smo ih i doveli ovde. Iz grla su im izlazili insekti, koji su se popeli na mene. Nakon što sam doneo tela na groblje, otrčao sam do reke za pranje. Ovde je frontalni rat počeo 24. marta 1998. i trajao je do juna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Indeksonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.