SLAVKO JE BIO NA SVIM RATIŠTIMA, A VEĆ 8 GODINA ŽIVI BEZ STRUJE! U uniformi RATOVAO NA KOŠARAMA, sad je u MRAKU
Slavko Mitrović, Foto: Facebook

TUŽNA SUDBINA

SLAVKO JE BIO NA SVIM RATIŠTIMA, A VEĆ 8 GODINA ŽIVI BEZ STRUJE! U uniformi RATOVAO NA KOŠARAMA, sad je u MRAKU

Iako je tražio pomoć na skoro svim mestima, niko mu nije pomogao

Objavljeno:

Čačanin Slavko Mitrović koji je učestvovao na svim ratištima u bivšoj Jugoslaviji živi skoro osam godina bez struje. Struja mu je isključena u januaru 2012. godine zbog duga od 54.000 dinara, koji je u međuvremenu zbog kamata narastao na 178.000 dinara.

Iako je tražio pomoć na skoro svim mestima, niko mu nije pomogao.

— Preko MUP-a i Vojske bio sam na svim ratištima, od Hrvatske, BiH i na kraju na Košarama. U Krajini sam bio ranjen u obraz, i ne znam kako sam ostao živ, a potom i na Košarama 1999. godine.

foto: Facebook

- Bili smo dobrovoljci jer nas je država trebala. Kako je drmalo ratište ja sam se skupljao sa Čačanima i odlazio, imam skoro tri godine ratnog staža. Sedam godina nisam plaćao struju zato što nisam mogao.

- Posle 30 godina radnog staža u FRA ostao sam bez posla, supruga mi se razbolela, postala je duševni bolesnik, a u međuvremenu je umrla. Pisao sam Borisu Tadiću, Tomislavu Nikoliću, Dačiću, Zorani Mihajlović ali nije bilo efekta, iako su tražili od EPS-a da uključe struju, što oni nisu prihvatili — priča Mitrović.

foto: Facebook

Ipak, kako kaže, najteže mu pada što je unuk prinuđen da prva slova uči i piše pod lampom.

— U stanu živi nas četvoro i niko ne radi. Unuk je krenuo u školu, ali čita i uči pod lampom. To mi pada najteže. Mislim da to nije zaslužio. Sad vodim najteži rat u životu — kaže Mitrović.

Slavko ima porodičnu penziju koja iznosi 10.000 dinara ali primi svega 2.000 dinara jer mu se veći deo odbija zbog duga za grejanje.

Na problem Mitrovića ukazao je ratni veteran sa Košara Nenad Stanić, koji već nekoliko godina pomaže ugroženim veteranima, upozorava na njihov loš položaj i insistira na donošenju novog zakona.

foto: Facebook

— Slavko se uvek odazvao na poziv države, nekada je išao i sam. Neverovatno je da on skoro osam godina živi u mraku. Moramo mu pomoći i ovo je apel svima koji mogu da uplate na račun koliko mogu da bi Slavko i njegovi ukućani dobili struju — kaže Stanić.

Svi oni koji žele da pomognu porodici Mitrović to mogu učiniti uplatom na žiro-račun: 845-34849-19, uz poziv na broj 47-16-012874.

1 / 3 Foto: Facebook

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.