OGLASIO SE KURTI, PRVI PUT NAKON IZBORA I REKAO ŠTA ĆE BITI SA SRBIMA! Njegove reči su zastrašujuće
Aljbin Kurti, Foto: Printscreen

OVO NIJE DOBRO!

OGLASIO SE KURTI, PRVI PUT NAKON IZBORA I REKAO ŠTA ĆE BITI SA SRBIMA! Njegove reči su zastrašujuće

Poslao je jasnu poruku...

Objavljeno: 08.10.2019. 07:20h

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kaže da u kosovskoj vladi mora biti bar jedan ministar iz srpske zajednice, ali da on ne mora biti iz Srpske liste.

Kurti je u intervjuu za N1 televiziju najavio da će po preuzimanju vlasti započeti razgovore sa Srbima sa Kosova, ali ne sa Srpskom listom, za koju je rekao da "nije politička partija već država".

"Naš ustav kaže da mora da bude bar jedan ministar iz srpske zajednice u našoj vladi, ali ne kaže da mora da bude iz Srpske liste. Znači mi ćemo da fokusiramo naše prioritete prema manjinama kao takve kao zajednice, a ne kao stranke", rekao je Kurti.

Kada se radi o dijalogu sa Beogradom, Kurti je rekao da bi odmah nakon formiranja vlade trebalo započeti razgovore sa Briselom, odnosno sa novim visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbednost.

"Znači treba nam dijalog o dijalogu. Treba da dijalog pripremimo dobro, jer ne možemo da imamo opet neuspeh u ovom dijalogu, jer kostaće puno. Takođe razmatraćemo ta 33 dogovora koja smo imali od 2011. do 2017. godine, šta je ispunjeno i šta nije i kakvi su uticaji na život ljudi na Kosovu i jednom ćemo i početi dijalog sa Srbijom koji mora da ima dobre solidne principe", rekao je Kurti.

 

Prema njegovim rečima, taksa od 100 odsto nije politika njegove partije, već se on zalaže za pun reciprocitet u svim oblastima.

Kako je rekao, procedura izbora nove vlade oduzeće dosta vremena, jer proglašavanje rezultata zvaničnim nije moguće dok se ne prebroje svi glasovi koji su poslati poštom ili se radi o uslovnim glasovima.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media