NIKO NAM NE MOŽE NIŠTA JER SE SAMO PUTIN PITA ZA SVE! Lazanski u JUTARNJEM PROGRAMU otkrio šta se dešava sa KOSOVOM
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

UVEREN

NIKO NAM NE MOŽE NIŠTA JER SE SAMO PUTIN PITA ZA SVE! Lazanski u JUTARNJEM PROGRAMU otkrio šta se dešava sa KOSOVOM

- Govor predsednika Vučića bio je veoma pomirljiv, nije nikoga imenovao već je naprotiv pozvao na saradnju među državama regiona - rekao je Lazanski

Objavljeno:

Delegacija Srbije na čelu sa predsednikom Vučićem i ministrom Dačićem imala je preko 100 susreta u dva-tri dana, tokom zasedanja Generalne skupštine UN, što je svojevrsni rekord bilateralnih susreta, rekao je gostujući u Jutarnjem programu Miroslav Lazanski.

- Govor predsednika Vučića bio je veoma pomirljiv, nije nikoga imenovao već je naprotiv pozvao na saradnju među državama regiona - rekao je Lazanski.

S druge strane kada je reč o Kosovu i Metohiji, Lazanski podseća da niko od velikih sila nije povukao priznanje samoproklamovane kosovske nezavisnosti. Prema njegovim rečima predstavnici SAD i u Beogradu i u Prištini se ponašaju u skladu sa tim, ali i to što kažu da će podržati rešenje je novi momenat u razmišljanju.

- Izbori su na (tzv.) Kosovu, pa kod nas i moralo bi da se dogodi nešto fantastično novo pa da se postigne rešavanje pitanja Kosova i Metohije. To nije problem od juče, niti od pre deset ili petnaest godina već postoji stotinak godina i niko nije uspeo da ga reši preko noći i preko kolena. Istovremeno prištinska elita kompletan novi nacionalni identitet gradi na snažnoj srbofobiji - kaže Lazanski.

Srbija je uvek za povratak za pregovarački sto i za pregovore.

- Ali kako ćete imati pregovore ako oni uvode takse, ako ništa od Briselskog sporazuma koji je potpisan pre šest godina nije ispunjeno, ako nisu ni minimum minimuma od ZSO ostvarili, o čemu da razgovarate. Oni žele da razgovaraju samo o jednoj stvari - da Srbija prizna Kosovo i da se dokopaju svih materijalnih i prirodnih resusrasa na severu KiM - rekao je Lazanski.

Prema rečima Lazanskog Rusija se dosledno drži svog stava.

- Rešenja bez Rusije nema jer nijedno rešenje ne može da bude prihvaćeno pre nego što prođe kroz Savet bezbednosti UN. Prvo morate da ukinete postojeću rezoluciju 1244 a svaka nova, stav je Rusije, mora da bude u skladu sa međunarodnim pravom. Istovremeno Rusija kaže da će prihvatiti svako rešenje koje prihvati Beograd - rekao je za RTS Miroslav Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.