LAZANSKI OTKRIO ONO O ČEMU SVI ĆUTE! Otkrio je zašto albanski pritisci ne prestaju!
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

SREDSTVO UCENE

LAZANSKI OTKRIO ONO O ČEMU SVI ĆUTE! Otkrio je zašto albanski pritisci ne prestaju!

Situacija nije jednostavna i laka, kosovski problem postoji još od kralja Aleksandra i niko nije uspeo da ga reši - ističe Lazanski

Objavljeno:

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator i budući ambasador u Rusiji, tvrdi da Priština ne ukida takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije zato što Amerika koristi te takse kako bi naterala Beograd da politički zarati sa Rusijom.

Lazanski kaže da je Vašington dosad, da je zaista hteo, mogao mnogo jače da pritisne lažnu državu Kosovo da povuče ovu odluku, ali da to neće jer takse koristi kao sredstvo ucene.

- Iako iz SAD stižu poruke da takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije treba ukinuti i da je neophodan nastavak dijaloga, to se još nije desilo. To je sve gluma. Jer, da zaista hoće, Vašington je mogao da pritisne Prištinu da odmah ukine takse. Ovako, takse se samo koriste kako bi se vršio posredan pritisak na Srbiju. Njihova strategija glasi ovako: Aha, vi ste dobri sa Rusima. Dobro, hajte sad prekinite odnos sa Moskvom, pa ćemo nagovoriti ove u Prištini da skinu takse - objašnjava Lazanski.

Komentarišući stavove Metjua Palmera, specijalnog izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Lazanski ocenjuje da kosovski problem nije rešiv ucenama.

- Palmer je kao rešenje naveo uzajamno priznanje Beograda i Prištine. Koliko znam, Srbija neće priznati Kosovo. A da li će to ikada uraditi, ne znam, jer u politici nikada ne recite nikada... Nego, da vidimo šta dobijamo. Principi su principi, ali da vidimo konkretno šta i kako. Mi u ovom času čupamo šta se iščupati može. Situacija nije jednostavna i laka, kosovski problem postoji još od kralja Aleksandra i niko nije uspeo da ga reši - ističe Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.