OGLASIO SE STEJT DEPARTMENT POSLE OSTAVKE HARADINAJA! Kakvu su samo poruku poslali!
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

EVO ŠTA KAŽU

OGLASIO SE STEJT DEPARTMENT POSLE OSTAVKE HARADINAJA! Kakvu su samo poruku poslali!

Specijalno tužilaštvo odbilo je da da bilo kakve detalje o Haradinajevom pozivu za saslušanje koje se očekuje da će se dogoditi do sredine sledeće nedelje

Objavljeno:

Američki Stejt department rekao je u kratkoj izjavi za Glas Amerike da su saznali da je Ramuš Haradinaj dao ostavku na mesto premera Kosova.

"Sjedinjene Države mu čestitaju na pozivu da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom specijalnih sudova za Kosovo", navodi se u saopštenju.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj predao je u petak svoju neopozivu ostavku. U neočekivanoj odluci, rekao je da je razlog za ostavku "poziv da se pojavi pred haškim sudom kao osumnjičeni".

Specijalni sud u Hagu osnovan je odlukom kosovskog parlamenta, dok tužioci i međunarodne sudije rade i baviće se navodima o umešanosti bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova u ratnim i posleratnim zločinima.

Specijalno tužilaštvo odbilo je da da bilo kakve detalje o Haradinajevom pozivu za saslušanje koje se očekuje da će se dogoditi do sredine sledeće nedelje.

Ostavka Haradinaja dogodila se u periodu povećanog pritiska na njega da obustavi carine na srpsku robu kojom Beograd nastavlja da uslovljava nastavak razgovora sa Kosovom.

BONUS VIDEO:

ZA DLAKU POBEGLI OD PLJAČKAŠA! Besni lopov potegao i pištolj, ali sekunda je odlučila! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / kosova.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.