NA KOSOVU NIKAD NIJE BILO GORE: Prodavnice POLUPRAZNE, hleba SVE MANJE, a po lekove se mora u Rašku
Kosovska Mitrovica, Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

NESTAŠICA NAMIRNICA

NA KOSOVU NIKAD NIJE BILO GORE: Prodavnice POLUPRAZNE, hleba SVE MANJE, a po lekove se mora u Rašku

Za najugroženije kategorije Eparhija raško-prizrenska je i u toku jučerašnjeg dana delila pakete sa namirnicama i higijenskim sredstvima na dva punkta

Objavljeno: 06.07.2019. 10:31h
  • 17

Predsednik Udruženja privrednika na severu Kosova i Metohije Radoš Petrović izjavio je da je situacija sa snabdevanjem prehrambenim proizvodima i dalje jako teška.

On kaže da i dalje traje nestašica mleka i mlečnih proizvoda, kojih je juče bilo samo u nekoliko prodavnica, kao i da je minimalna prodaja brašna, šećera i soli, a da u apotekama nema neophodnih lekova.

Udruženje je posle dvodnevnih protesta upozorenja početkom nedelje odlučilo da ponovo budu otvorene prodavnice s prehrambenom robom, pekare, apoteke, ugostiteljski objekti i benzinske pumpe.

Petrović je napomenuo da je zbog godišnjih odmora manje ljudi na severu, pa uspevaju da ih snabdeju hlebom.

On je naglasio da Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, Studentski centar Priština s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i vrtići imaju prioritet kada je reč o isporukama hleba, a da se u minimalnim količinama u te ustanove isporučuje i pecivo.

foto: Nebojša Mandić

- Građani su prinuđeni da odlaze u Rašku i Novi Pazar po lekove, kao i po neke osnovne životne namirnice - kaže Petrović i dodaje da na benzinskim pumpama ima dovoljno goriva.

On je rekao i da se u Udruženju nadaju da će ih primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi zajedno pronašli rešenje za situaciju u vezi sa izuzetno teškim snabdevanjem prehrambenom robom.

Za najugroženije kategorije Eparhija raško-prizrenska je i u toku jučerašnjeg dana delila pakete sa namirnicama i higijenskim sredstvima na dva punkta - kod Crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i u manastiru Banjska.

Kako su rekli iz Eparhije, paketi će se deliti dok god bude namirnica u Prekovcu, gde se nalaze magacin i narodna kuhinja eparhije.

Dodali su i da očekuju pomoć eparhija u Srbiji i dijaspori, kojima je upućen poziv kako bi se pomoglo ugroženom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Bonus video

Fanovi se ZALETELI na kapiju i UTRČALI na festival

(Espreso.rs/ Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media