DAĆIĆ NIKADA NIJE BIO SARKASTIČNIJI! Odgovorio je RAMI kao NIKAD DO SADA! BIO JE BRUTALAN
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Foto: Stefan Kojić

ne brine njega Rama

DAĆIĆ NIKADA NIJE BIO SARKASTIČNIJI! Odgovorio je RAMI kao NIKAD DO SADA! BIO JE BRUTALAN

Priština ne može samostalno ni da vodi spoljnu politiku, jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije!

Objavljeno: 05.07.2019. 19:04h
  • 1

Razmišljam da možda poslušamo savet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa "istim starim sra*ima iz prošlosti" i ići napred, prokomentarisao je, sa ironijom, ministar Ivica Dačić današnju izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se oseća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

- Priština ne može samostalno ni da vodi spoljnu politiku, jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, pa, prema tome, Rama je trebalo sa Beogradom da postigne taj sporazum i siguran sam da se on zbog toga ne bi osećao uopšte ugroženo, već da ide napred - dodao je šef srpske diplomatije, u istom tonu.

Međutim, kaže Dačić, ne brine njega Rama, nego to što međunarodna zajednica ne reaguje na očigledne pokušaje stvaranja takozvane "velike Albanije".

- Taj plan i projekat se više i ne krije, niti je reč o nekakvoj tajnoj zaveri. Pokušaji njegove realizacije dešavaju se pred očima svih - upozorio je Dačić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media