REŠENJE ZA KOSOVO, PA REFERENDUM ZAJEDNO SA IZBORIMA! Konačan dogovor Beograda i Prištine do kraja GODINE!
Sastanak, Emanuel Makron i Angela Merkel, Foto: AP

čeka se sastanak u parizu

REŠENJE ZA KOSOVO, PA REFERENDUM ZAJEDNO SA IZBORIMA! Konačan dogovor Beograda i Prištine do kraja GODINE!

Kako se poslednjih dana spekuliše, kancelarka Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron su u sukobu oko načina na koji će se birati novi predsednik Evropske komisije!

Objavljeno:

Na sastanku lidera regiona sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom u Parizu 1. jula mogao bi da bude formulisan okvir za rešenje kosovskog problema, dok bi konačan predlog trebalo da bude usaglašen do kraja godine.

Ukoliko bi do takvog scenarija došlo, referendum o Kosovu mogao bi da se održi zajedno sa redovnim parlamentarnim izborima na proleće.

Ovo je za Blic potvrdilo više izvora iz diplomatskih krugova.

Međutim, ovaj scenario će biti moguć samo u slučaju da do sastanka uopšte dođe.

Kako se poslednjih dana spekuliše, kancelarka Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron su u sukobu oko načina na koji će se birati novi predsednik Evropske komisije, ali i oko toga ko će biti kandidati za evropske institucije.

Iako u javnosti žele da ostave utisak da je sve u najboljem redu i da nema nesuglasica, jasno je što izvori bliski dvoma zvaničnicima potvrđuju da je došlo do zahlađenja na relaciji dve najmoćnije evropske političke figure.

Obe bi strane dobile okvir za rešenje, a onda bi im bilo ostavljeno vreme od nekoliko meseci da ispregovaraju ono što u tom dokumentu stoji, da promene delove, ubace nove detalje i usaglase konačan predlog rešenja.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.