OSLOBOĐEN RUSKI NOVINAR KOJEM SU NAVODNO PRONAŠLI DROGU: Policija priznala da nema dokaza
Ivan Golunov u pritvoru, Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

ivan golunov

OSLOBOĐEN RUSKI NOVINAR KOJEM SU NAVODNO PRONAŠLI DROGU: Policija priznala da nema dokaza

On je jedan od najpoznatijih istraživačkih novinara, koji prati malverzacije i korupciju u političkim krugovima

Objavljeno: 16:30h

Krivični postupak protiv ruskog istražnog novinara, koji je izazvao ulične proteste i optužbe za nedolično ponašanje policije, odbačen je zbog nedostatka dokaza o bilo kakvim nedelima, objavio je ruski ministar unutrašnjih poslova.

Naime, Ivana Golunova je moskovska policija zaustavila na putu pa su mu u rancu našli 'lake droge'.

Uzeli su mu ključeve od stana i potom, dok je on bio u policijskom automobilu tri sata (kako kaže njegova advokatkinja Olga Dinze), policija je u njegovom stanu “našla” kokain i pravu malu laboratoriju pa je optužen za “dilovanje”.

U pritvoru mu je pozlilo (pre je imao i lakši moždani udar), lekar Hitne pomoći koji je pozvan ustanovio je potres mozga i napuklo rebro, no u bolnici, u koju je dovezen u pratnji policije, utvrdili su samo “hematom na leđima i masnicu na oku” pa su ga otpustili. Nikulinski sud u Moskvi na kraju je, zasad, odredio kaznu kućnog pritvora do početka avgusta za Golunova pa mu isključio telefon i zabranio korištenje “sredstava veze”.

On je jedan od najpoznatijih istraživačkih novinara, koji prati malverzacije i korupciju u političkim krugovima te njihove veze s organizovanim kriminalom. Poslednje na čemu je radio su malverzacije u vezi s “pogrebnim biznisom” (sahrabe, grobna mesta, rekonstrukcija groblja) u koji su, kako piše njegov portal, umešani i zvaničnici sigurnosne službe FSB te lokalni političari.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.