PRST U OKO! HARADINAJ I TAČI SLAVE ZLOČIN NAD SRBIMA OD PRE 11 GODINA: Pridružio im se i AMERIČKI AMBASADOR!
Oni se zabavljaju: Haradinaj, Tači i Veselji, Foto: Printscreen / president-ksgov.net

strašno!

PRST U OKO! HARADINAJ I TAČI SLAVE ZLOČIN NAD SRBIMA OD PRE 11 GODINA: Pridružio im se i AMERIČKI AMBASADOR!

Samo oni koji poštuju zakon, mogu da budu u kosovskim institucijama

Objavljeno: 09.04.2019. 12:32h

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da Ustav Kosova obezbeđuje temelje Kosova kao slobodne, demokratske i miroljubive zemlje koja će biti otadžbina svim svojim građanima.

 

Tači je povodom 11 godina od usvajanja tog dokumenta kazao da se Kosovo zalaže za jačanje multietničkog društva i pozvao Vladu Kosva da bez oklevanja i dvoumljenja poštuje zakonitost u svakoj sferi institucionalnog života.

"Da se ne dozvoli kompromis u ime etničke pripadnosti ili vernosti dnevnoj politici. Poštovanje Ustava dobija puno značenje samo kada se suverenost i zakonitost poštuju na celoj teritoriji Kosova. Svi su jednaki pred zakonom. Samo oni koji poštuju zakon, mogu da budu u kosovskim institucijama", rekao je Tači.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da su građani Kosova snagom slobodno izražene volje napisali poglavlja Ustava Kosova.

"Pre 11 godina putem najvišeg pravno političkog akta, Kosovo je potvrđeno kao nezavisna i suverena država, mnogo etnička i suverena demokratija koja je mlada po godinama, liberalna u idejama i prozapadna u njenom duhu", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima Ustav Kosova je "štit ljudskih prava i sloboda" i "krov zajedničke kuće Albanaca i pripadnika nevećinskih zajednica" na principima slobode, demokratije i pravde.

 

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je kazao da veruje u kapacitete odgovornih ljudi za zakonitost i pravdu na Kosovu.

"Poverenje građana će biti tu gde je pravda, tamo gde je Ustav Kosova", rekao je Veselji.

Čestitkama lidera za 11 godina od usvajanja Ustava Kosova se pridružio i američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet koji je ocenio da je 2008. godine Kosovo usvojilo Ustav u kojem se kaže da su građani Kosova odlučni da izgrade budućnost Kosova kao slobodne i miroljubive zemlje, koja će biti domovina svih njenih građana".

"Danas svi mi izražavamo nadu da će oni raditi da se te reči pretvore u realnost", napisao je Kosnet na tviteru.

BONUS VIDEO:

MILAN JOVANOVIĆ O ODLAGANJU SUĐENJA SIMONOVIĆU: Nemoguće je da ja dobijem poziv, a on ne, imamo zajedničkog poštara (KURIR TV)

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media