VUČIĆ I ČOVIĆ OBJASNILI ZAŠTO NEMA BOŠNJAČKIH LIDERA U MOSTARU! Evo šta su dvojica lidera rekla o ovom BOJKOTU
Aleksandar Vučić i Dragan Čović, Foto: Predsedništvo Srbije

IZBEGLI SUSRET

VUČIĆ I ČOVIĆ OBJASNILI ZAŠTO NEMA BOŠNJAČKIH LIDERA U MOSTARU! Evo šta su dvojica lidera rekla o ovom BOJKOTU

Nikome nije jasno što se to dogodilo

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u utorak u Mostaru da ne propušta nijedan sajam privrede u ovom gradu, jer želi da vidi srpske proizvode na svakom mestu.

Vučić je, nakon sastanka sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, izrazio zadovoljstvo što su i ove godine srpske kompanije iz raznih delova Srbije došle na Sajam u Mostar da predstave svoje proizvode.

Rekao je da se nada da će sledeće godine biti još više.

„Moj posao je i želim da srpski proizvodi budu prisutni u Mostaru, Širokom Brijegu, da se prodaju na svakom mestu. Želimo širu i bližu saradnju sa BiH“, objasnio je on.

Podvukao je da je BiH za Srbiju jedan od ključnih partnera i da je njegovo prisustvo u Mostaru u skladu s tom činjenicom.

Ukazao je da je trgovinska razmena sa BiH 2015. bila milijardu evra, a prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, te da se ove godine očekuje da dostigne vrednost od dve milijarde evra. Sa Čovićem, dodao je, razgovarao je i o odnosima Srba i Hrvata.

„Smatram da bez obzira na teško istorijsko nasleđe i razlike u stavovima o onome što se zbivalo, važno je da gradimo budućnost u miru i stabilnosti. To isto želimo sa Bošnjacima“, rekao je on.

Na otvaranje Sajam u Mostaru nisu danas došli bošnjački lideri, član Predsedništva BiH Šefik Džeferović, predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić, i predsednik SDA Bakir Izetbegović, a zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović ocenjuje da je to loša poruka i da je sajam upravo mesto gde se mogla pokazati dimenzija jačanja odnosa unutar BiH.

Čović je rekao da su Zvizdić i Džeferović juče otkazali dolazak.

"Tražili su da pošaljemo poziv, a i dodatno da protokoliramo dolazak Zvizdića i Džaferovića. Juče su otkazali, a nešto slično se desilo i prosle godine, upravo na isti dan kada je trebalo da imamo sastanke, Zvizdić je iz nekog razloga otkazao. Sutra će ovde biti Izetbegović, pa ga pitajte, mislim da je to najbolji način", rekao je Čović novinarima, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

To je, podvukao je Čović, loša poruka.

foto: RTRS

"Moramo pokazati, upravo ovde, kroz sajam u Mostaru, tu dimenziju jačanja odnosa u BiH, koji su danas na mnogim iskušenjima. Sa te strane mi je žao, ali to je njihov izbor", rekao je Čović.

Na pitanje koje su novinari uputili Čoviću i njemu što danas na sajmu nema predstavnika bošnjačkog naroda, Vučić je odgovorio da ne želi da se meša u unutrašnje stvari.

Vučić će posle sastanka prisustvovati svečanom otvaranju 22. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, na kome učestvuju i firme iz Srbije.

Predsednik Srbije će zatim obići radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.