HARADINAJ SE UVLAČI AMERIKANCIMA I PLJUJE VUČIĆA: Od nas traži previše, on hoće da umanji AMERIČKE ŽRTVE!
Ramuš Haradinaj, Foto: Beta

ma, šta kažeš?

HARADINAJ SE UVLAČI AMERIKANCIMA I PLJUJE VUČIĆA: Od nas traži previše, on hoće da umanji AMERIČKE ŽRTVE!

Haradinaj je rekao da je osujećenjem pokušaja Kosova da uđe u Interpol, kako on smatra, pomognut organizovani kriminal i naneta šteta unutrašnjem sprovođenju zakona

Objavljeno: 29.11.2018. 09:52h

Haradinaj je u autorskom tekstu za "Vašington post" izneo tvrdnju da Vučić, uz podršku Rusije, Kosovu nudi priznanje, ali u zamenu za deo teritorije Kosova.

Srbija, kako tvrdi kosovski premijer, "želi da stvori etnički 'čistu' državu, da oduzme ljudima državljanstvo i protera ih iz njihovih domova", a to je kaže, "previsoka cena".

Od "njegove zemlje" - Kosova - se, piše dalje Haradinaj, traži "da načini nemoguć izbor koji bi umanjio žrtve američkih vojnika, ugrozio stabilnost regiona i zapretio američkim saveznicima".

 

"Pred stalnim napadima iz Srbije, čiji je cilj ugrožavanje našeg suvereniteta, bezbednosti i prosperiteta, ima nekih koji bi voleli da se Kosovo uvuče u takozvano 'mirno' etničko čišćenje na Balkanu. To je kratkovid pokušaj da se popusti pred nasilnikom u nadi da će nasilje prestati. Mi to nećemo učiniti - umesto toga ćemo se usprotiviti onima koji pokušavaju da nas iskoriste, a istovremeno ćemo raditi u pravcu dugotrajnog i sveobuhvatnog mira", tvrdi Haradinaj.


On je, takođe, napisao da su Srbija i njen saveznik Rusija odbili da priznaju suverenitet Kosova i da su se borili da blokiraju prijem Prištine u UN, kao i da je, kako navodi, Srbija, "kršeći Briselski sporazum" o normalizaciji odnosa, radila ka tome da blokira put Prištine ka članstvu u EU i u mnogim međunarodnim organizacijama.

Haradinaj je ponovio i da je, osujećenjem pokušaja Kosova da uđe u Interpol, kako on smatra, pomognut organizovani kriminal i naneta šteta unutrašnjem sprovođenju zakona.

 

BONUS VIDEO: Deca recituju u domu kulture na Danu zastave u Bujanovcu!

(Espreso.rs / Agencije)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media