Pacoli: Tači napravio nered na KiM, naredio hapšenje Đurića
Foto: Fonet, Beta

pripremao je scenario

Pacoli: Tači napravio nered na KiM, naredio hapšenje Đurića

To je, kako se navodi, dovelo do odluke Haradinaja da smeni ministra Flamura Sefaja i šef KIA, Dritona Gashija

Objavljeno: 14:49h

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo, Rahim Pacoli, optužio je predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost Kosova.

Rahim Pacoli je za portal Arbresh.info, blizak Alijansi za novo Kosovo, čiji je lider ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, rekao da je Tači bez prethodnih konsultacija, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapšenje šefa vladine kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovci, Marka Đurića.

Prema pisanju portala Arbresh.info, Tači je direktno naredio direktoru Kosovske policije, Špendu Makhuniju, da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice, gde je, kako se navodi, spektakularno uhapšen Đurić.

Štaviše, sumnja se da je predsednik Tači koristio policiju i juče, kada je rano ujutru uhapšeno šest turskih državljana, pripadnika pokreta FETO Fatula Gulena, koji su zatim proterani u Tursku, piše ovaj medij.

Taj potez izazvao je reakcije premijera Ramuša Haradinaja, predsednika parlamenta Kadri Veseljija i drugih političkih predstavnika u Prištini, koji su rekli da o ovoj akciji nisu bili obavešteni.

To je, kako se navodi, dovelo do odluke Haradinaja da smeni ministra Flamura Sefaja i šef KIA, Dritona Gashija.

Alijansa za novo Kosovo i njen lider Bedžet Pacoli protive se Hradinajevoj odluci da smeni ministra Sefaja jer je, kako navodi šef te stranke, Sefaj je postupao po Tačijevom naređenju.

Bonus video:

ZAVRŠENA VOJNA VEŽBA NA PASULJANSKIM LIVADAMA.Preko 800 vojnika i oficira pokazalo da je Srbija spremna za sve bezbenosne izazove

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.