IMA SAMO JEDAN ŠARENI KOMANDANT! Anegdota o Legiji sa ratnog Kosova 1999! (FOTO)
Foto: Profimedia

jedan, jedini - legija!

IMA SAMO JEDAN ŠARENI KOMANDANT! Anegdota o Legiji sa ratnog Kosova 1999! (FOTO)

– Komandant? – ponovio sam. Klimnuo je glavom. – Paaa, komandant je jutros dezertirao, ali tu je njegov „zamenik“ – rekao sam i dalje sedeći

Objavljeno:

– Kako dezertirao? – upita me on začuđeno.

– Lepo, kada smo jutros došli iz akcije, nije bilo tople vode da se okupa i čovek se spakovao i otišao. Rekao da on ne može da komanduje u ovim uslovima – nastavljao sam da kenjam, dok je on gledao kao da sam nenormalan.

– Eee, svašta sam čuo, ali ovo… – progunđa i uputi se ka kući.

Lenjo sam ustao i onako bos otapkao u kuću.

Kapetan je sedeo za stolom i kliberio se. Otišao sam u drugu sobu i na brzinu navukao maskirni kombinezon, i dalje sam bio bos. Nisam hteo da se obuvam. Čim sam se vratio u prostoriju, kapetan reče:

– Niste uspeli da me prevarite, mislim na ono malopre, sa onom pričom o dezertiranju. Odmah sam znao ko ste. Ima samo jedan šareni komandant. Pred polazak rekoše mi u komandi da pazim da ne nasednem nekim njegovim smicalicama.

Kosovo i Metohija '99. godine, u glavnoj ulozi Milorad Ulemek Legija: Kapetan je ušao u dvorište i krenuo betonskom stazom, na kojoj sam sedeo na stolici, onako u boksericama. – Dobar dan! – reče on, buljeći u moje tetovaže. Ko zna šta je mučenik mislio gde su ga poslali. – Dobar dan! – odgovorio sam mu. Znao sam koje će mu biti sledeće pitanje, ali sam ga pustio. – Gde vam je komandant? – upita on i dalje buljeći u moje tetovaže. – Komandant? – ponovio sam. Klimnuo je glavom. – Paaa, komandant je jutros dezertirao, ali tu je njegov „zamenik“ – rekao sam i dalje sedeći. – Tu je, unutra, u kući – pokazao sam preko ramena. On me je gledao u neverici. – Kako dezertirao? – upita me on začuđeno. – Lepo, kada smo jutros došli iz akcije, nije bilo tople vode da se okupa i čovek se spakovao i otišao. Rekao da on ne može da komanduje u ovim uslovima – nastavljao sam da kenjam, dok je on gledao kao da sam nenormalan. – Eee, svašta sam čuo, ali ovo… – progunđa i uputi se ka kući. Lenjo sam ustao i onako bos otapkao u kuću. Kapetan je sedeo za stolom i kliberio se. Otišao sam u drugu sobu i na brzinu navukao maskirni kombinezon, i dalje sam bio bos. Nisam hteo da se obuvam. Čim sam se vratio u prostoriju, kapetan reče: – Niste uspeli da me prevarite, mislim na ono malopre, sa onom pričom o dezertiranju. Odmah sam znao ko ste. Ima samo jedan šareni komandant. Pred polazak rekoše mi u komandi da pazim da ne nasednem nekim njegovim smicalicama.

A post shared by Legende Devedesetih (@legendedevedesetih) on

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.