KOLJAČI U PANICI: Albanci se prepali zbog početka rada suda za zločine OVK, pa slobodu plaćaju 200 miliona evra!
Foto: AP

konačno?

KOLJAČI U PANICI: Albanci se prepali zbog početka rada suda za zločine OVK, pa slobodu plaćaju 200 miliona evra!

Za angažovanje stranih lobista, kako se nezvanično saznaje, spremni su da daju čak više od 200 miliona evra!
Objavljeno:

Bivši predsednik Bil Klinton i njegova supruga Hilari dobili su po 50 miliona evra, a procenjuje se da ništa manje novca nije leglo ni na račune bivšeg državnog sekretara SAD Medlin Olbrajt i bivšeg specijalnog izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija.

foto: Fonet

- Albanci osećaju da gube uticaj u Vašingtonu, zbog čega angažuju i debelo plaćaju stare udarne pesnice i zagovarače kosovske nezavisnosti, poput Klintonovih i Olbrajtove, u nameri da očuvaju podršku Zapada.

Istovremeno raste strah da će završiti u zatvoru zbog ratnih zločina posle najavljenih procesa u Specijalnom sudu. Da bi izbegli odgovornost, a sačuvali slobodu i vlast oni ucenjuju, prete ratom i stvaranjem „velike Albanije“ - objašnjava analitičar Dragomir Anđelković.

Umesto Ramuša Haradinaja, na optuženičkoj klupi će se naći njegov brat Daut Haradinaj.

foto: Printscreen/Youtube/Radiotelevision 21 [ Official Channel ]

Optužnica ga tereti za ista krivična dela za koja srpske vlasti optužuju Ramuša - za zločine počinjene u rejonu Đakovice i Dečana. Na spisku je i Ajvaz Beriša, aktuelni konzul samoproglašene države Kosovo u Frankfurtu, kao i Fatmir Ljimaj, ali i Bljerim Kuči i Ljah Brahimaj. Iz policije su naveli da su na listi osumnjičenih imena još desetak visokih oficira Kosovskih bezbednosnih snaga, koji su poznati istražiteljima predvođenim Klintom Vilijamsonom.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.