POČEO VELIKI PROTEST SRBA U SEVERNOJ MITROVICI: Danas smo ovde jer nas je muka okupila
Foto: Kurir

TAČNO U PODNE

POČEO VELIKI PROTEST SRBA U SEVERNOJ MITROVICI: Danas smo ovde jer nas je muka okupila

Predsednik Udruženja penzionera, koje je najavilo održavanje velikog opštenarodnog skupa, Vesko Stojković, rekao je da je to prilika da se ukaže na arogantno ponašanje vlasti u Prištini

Objavljeno:

Srbi sa Kosova počeli su danas u 12 časova u Severnoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i kosovskog premijera Aljbina Kurtija oukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

- Danas smo ovde zajedno jer nas je ponovo muka okupila, veliko zlo koje se nad nama nadvilo,da dignemo glas protiv nepravde protiv pokušaja Prištine da nam uzmu naš dinar s mukom stečen i zarađen, rečeno je na protestu posle čega se u ime penzionera, koji su čitav život radili i sticali da dočekaju mirnu starost, obratila Dušanka Đorović.

Predsednik Udruženja penzionera, koje je najavilo održavanje velikog opštenarodnog skupa, Vesko Stojković, rekao je da je to prilika da se ukaže na arogantno ponašanje vlasti u Prištini.

Severna Mitrovica
foto: Kurir

"Treba uputiti poruku svetskoj javnosti da nema opstanka i ostanka Srba na KiM ako se to sprovede do kraja. Opstanak vezujem da je to neka politička opcija ali ostanak je upravo vezan za primanja,za ekonomiju, za osnovne životne uslove da se ostane”, rekao je Stojković za Dnevnik RTS.

Kako je dodao, odluka Prištine da zabrani dinar pogađa najviše penzionere.

Srpska lista podržala je najavljeni mirni protest građana u Severnoj Mitrovici, i pozvala je sve građane sa Kosova da uzmu učešće u tom, kako su naveli, demokratskom protestu.

Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga Braće Milić.

Bonus video: KOSOVO JE POSTALO LOGOR ZA SRBE, SAMO ŠTO JOŠ NEMA VEŠALA! Miletić tvrdi: Prvo su ukinuli dinar, a onda sledi kažnjavanje

13:10

KOSOVO JE POSTALO LOGOR ZA SRBE, SAMO ŠTO JOŠ NEMA VEŠALA! Miletić tvrdi: Prvo su ukinuli dinar, a onda sledi kažnjavanje

(Espreso/Kosovo Online/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.