MUŠKARAC SA KOSOVA IZRUČEN ZBOG KRVNE OSVETE: Pred sudom posle 20 GODINA od ubistva
Hapšenje, Foto: Printscreen/MUP Srbije

kosovo

MUŠKARAC SA KOSOVA IZRUČEN ZBOG KRVNE OSVETE: Pred sudom posle 20 GODINA od ubistva

D.Lj. je izručen Kosovu zbo ubistva u skladu sa "običajnim pravom Albanaca“, zvanim "besa“

Objavljeno:

Uhapšeni D. Lj. iz Đakovice, koji je juče iz SAD izručen Kosovu, osumnjičen je da je pre nešto više od 20 godina, tačnije 2003. godine, sproveo krvnu osvetu.

Tužilaštvo tzv. Kosova, Odelenje u Đakovici pokrenulo je ponovnu istragu o ubistvu izvršenom u skladu sa "običajnim pravom Albanaca“, zvanim "besa“.

Osnovano se sumnja da je uhapšeni D. Lj. 12. jula 2003. godine oko 9 časova u selu Rača u opštini Đakovica ubio Nikol Nikolu (47) osvetivši se za ubistvo koje se dogodilo 12 godina ranije. Tada je neko iz porodice Nikol ubio oca D. Lj, Paška Lj.

Policija
Policijafoto: Profimedia

D. Lj. je prema navodima optužnice pratio Nikolu i kada je on izašao iz seoske prodavnice iz neposredne blizine je u njega ispalio više metaka iz poluautomatske puške usmrtivši ga na licu mesta.

D. Lj. se takođe tereti i za krivično delo neovlašćeno držanje oružja. Naime, on je pre ubistva nabavio poluautomatsku pušku iz koje je, kako se sumnja, ubio Nikolu.

Uhapšenom d. Lj. je određen pritvor do 30 dana, a uhapšen je u Sjedinjenim Američkim Državama po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao UNMIK.

Bonus video:

03:16

ŠKALJARAC UBIJEN PRED OČIMA DETETA ZBOG JEDNE ZABLUDE? Spasić: Moguće da je po sredi porodična osveta, izjava supruge indikativna

(Espreso/ Telegraf.rs / N. Z/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.