"PUCNJAVA PRIMER BAHATOG PONAŠANJA POLICIJE NA SEVERU KOSOVA": Srpska lista osudila pucnjavu u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska policija, Foto: Tanjug/Edib Tahirović

UGROZILI SRPSKE PORODICE

"PUCNJAVA PRIMER BAHATOG PONAŠANJA POLICIJE NA SEVERU KOSOVA": Srpska lista osudila pucnjavu u Kosovskoj Mitrovici

Ističu da apsolutno ne podržavaju nikoga ko vrši kriminalna dela

Objavljeno:

Srpska lista najoštrije je osudila upotrebu vatrenog oružja od strane kosovskih policajaca u gusto naseljenom delu Кosovske Mitrovice, prilikom jurnjave za motornim vozilom ulicama grada, zbog koje je, ističu, najdirektnije bila ugrožena bezbednost srpskih porodica, koje su bile na ulicama i u svojim domovima.

"Sijaset metaka koje su ispalili kosovski policajci završilo je u prozorima dečijih i dnevnih soba porodičnih domova, uništilo fasade na zgradama i izazvalo strah i uznemirenje naših građana“, upozorava Srpska lista u saopštenju.

Ističu da apsolutno ne podržavaju nikoga ko vrši kriminalna dela, ali zahtevaju da se u radu policajaca poštuju pravila za realizaciju policijskih poslova u kojima je jasno naznačeno da nije dozvoljeno ugrožavati živote građana i dece.

Uniforma, kakva god da je, ne sme biti pokriće za kriminalna dela onih koji je nose, poručila je Srpska lista.

Ukazuju i da je primena vatrenog oružja danas mogla dovesti do stradanja nedužnih ljudi, jer je upotrebljeno vatreno oružje u sred dana, kada se na trotoarima nalazilo desetine građana koji su izašli u šetnju sa svojom decom.

"Današnja pucnjava je ujedno primer bahatog ponašanja Кurtijeve policije na severu Кosova i Metohije koji mora biti osuđen kako od strane policijskog inspektorata tako i od međunarodnih predstavnika. Hapšenje izvršioca krivičnog dela ne može biti opravdanje za ugrožavanje života građana i njihove dece, i to mora naići na jasnu osudu. Policajci moraju biti primer poštovanja zakona, a ne umišljeni šerifi iz kaubojskih filmova - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Bonus video:

03:23

KURTI PROVOCIRA, SRBI GLADUJU, SVE JE TEŽE NA SEVERU Novinar iz Kosovske Mitrovice: Odugovlačiće ba sve načine, MLEKA VIŠE NEMA

(Espreso / Kosovo Online / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.