"KURTIJEVI ESKADRONI ISPALILI VIŠE RAFALA": Oglasili se iz Kancelarije za KiM posle PUCNJAVE u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska policija, Foto: EPA/Stringer

teror nad srbima

"KURTIJEVI ESKADRONI ISPALILI VIŠE RAFALA": Oglasili se iz Kancelarije za KiM posle PUCNJAVE u Kosovskoj Mitrovici

U blizini Ekonomskog fakulteta u Severnoj Mitrovici danas oko podne, pripadnici tzv. kosovske policije upotrebili su automatsko oružje

Objavljeno:

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju oglasila se posle pucnjave u Kosovskoj Mitrovici.

Podsetimo, u blizini Ekonomskog fakulteta u Severnoj Mitrovici danas oko podne, pripadnici tzv. kosovske policije upotrebili su automatsko oružje.

"Današnjom akcijom u gusto naseljenom delu Kosovske Mitrovice Kurtijeva policija je ponovo demonstrirala prekomernu upotrebu sile na severu Kosova i Metohije, sa jedinim ciljem zastrašivanja i sprovođenjem terora nad srpskim narodom.

Činjenica je da su Kurtijevi eskadroni laki na obaraču kad god se nađu u srpskim sredinama, pa su danas ispalili više rafala koji su završili po kućama srpskih domaćina, zgradama i prozorima", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM u kome se dodaje:

"Tek pukom srećom nije bilo povređenih ili stradalih u ovoj akciji prištinske policije, u sred bela dana i to kada je na ulici, vikendom, veći broj meštana, što je unelo ogromno uznemirenje kod srpskog naroda koji je nebrojeno puta stradao upravo od strane Kurtijevih policajaca.

Reč je o smišljenim provokacijama, koje unose dodatni nemir i podižu tenzije na severu KiM, čega moraju da budu svesni i međunarodni predstavnici. Nikakva akcija pod plaštom obračuna s kriminalom ne sme biti povod za dodatnu eskalaciju na terenu i obračun sa srpskim narodom".

Bonus video:

03:23

KURTI PROVOCIRA, SRBI GLADUJU, SVE JE TEŽE NA SEVERU Novinar iz Kosovske Mitrovice: Odugovlačiće ba sve načine, MLEKA VIŠE NEMA

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.