PETKOVIĆ SAOPŠTIO REZULTATE IZBORA NA SEVERU KIM: Od ukupno 45.095 birača glasalo 13 Srba i 1.566 Albanaca (VIDEO)
Petar Petković, Foto: SCREENSHOT PINK TV

SAOPŠTENO

PETKOVIĆ SAOPŠTIO REZULTATE IZBORA NA SEVERU KIM: Od ukupno 45.095 birača glasalo 13 Srba i 1.566 Albanaca (VIDEO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je večeras konferenciju za medije u Vladi Republike Srbije, na kojoj je saopštio rezultate izbora na severu KiM

Objavljeno: 19:23h

Na severu KiM u sedam časova ujutru "otvoreni" su glasački kontejneri za lokalne izbore na severu Kosova, koje bojkotuju Srbi zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijalnih jedinica policije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je večeras konferenciju za medije u Vladi Republike Srbije, na kojoj je saopštio rezultate izbora na severu KiM.

- Od ukunog broja 45.095 birača na severu KiM, na njih je ukupno izašlo 1566 Albanaca i 13 lica srpske nacionalnosti. Dakle, 3,47 odsto glasova. Kada ih uporedimo sa 2021. godinom videćemo da je te godine za Srpsku listu glasalo 10,833 birača, bilo je tada 1,056 albanskih glasova - saopštio je Petar Petković.

Podsetimo, u četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se održavaju vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka. Biračka mesta zatvorena su u 19 časova.

Bonus video:

00:56

Petar Petković posetio ranjenog Miljana Delevića

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.