NEĆE BITI RATA NA BALKANU, NAMA TREBA OSLOBOĐENJE, A NE RAT: Da li je ovo najbolja kolumna Vedrane Rudan?
Foto: Fonet

uvek oštra

NEĆE BITI RATA NA BALKANU, NAMA TREBA OSLOBOĐENJE, A NE RAT: Da li je ovo najbolja kolumna Vedrane Rudan?

Ko će platiti troškove policije koja bi morala od ogorčenih Hercegovaca da štiti Markov trg? Pre nego što anektiramo Hercegovinu morali bismo da ratujemo sa muslimanima. Čime? Ona tri američka aviona još nisu stigla a ne zna se ni kad će. Ko bi u njih seo?
Objavljeno:

U svetlu novih događaja u svetu i regionu Vedrana Rudan se još jednom svojom oštrom kolumnom osvrnula na dešavanja. Ovog puta osula je paljbu po svima onima koji bi da ratuju na Balkanu, ali je dosta imala da kaže i odnosu Hrvatske i Nemačke.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kolumnu pod nazivom "Bure očaja" vam prenosimo u celini:

NIKOLIĆ JE JEDINICA ZA GLUPOST, KAO KOD NAS KOLINDA: Vedrana Rudan rasturila srpskog predsednika!

- Bar jednom godišnje na našim portalima i u štampanim medijima osvane tekst “uglednog svetskog analitičara” koji najavljuje rat na Balkanu zato jer smo svi mi ovde “bure baruta.” Najnoviji, zaista mi se ne da guglati ime, je vrlo jasan. Balkanci su divljaci, Američka podela BiH nije ono pravo, Kosovo samo što se ne zapali, Hrvatska mora da zgrabi Hercegovinu i najzad postane “velika”, Srbiji će neko (ko) priključiti Republiku Srpsku i komad Kosova, Makedonija se mora raskomadati, muslimane nije spominjao.

Koliko ta “analiza” drži vodu sad kad je Tramp otplesao predsednički ples? Nimalo. Trampu se očigledno jebe za “bure baruta”, njega zanima Kina, a građanima Hrvatske se, manje očito, jebe za Hercegovinu, “veliku Hrvatsku” i novi rat. Ne verujem ni da se Srbima žuri jurišati na Kosovo osim u predizbornoj kampanji koju u predorgazmičkom stanju i obučen u Armani vodi Toma Diploma. Ne želim pisati o Srbima, neka ih analizira neko njihov. Mene zanima koliko su građani ove i ovakve Hrvatske danas spremni da krenu u rat da bi je Hercegovinom pretvorili u “veliku.”

foto: Fonet

Ajmo nekim neredom. Što bi Hrvatska dobila kad bi dobila Hercegovinu? Hercegovina nema kome prodati mandarine jer smo Rusiji uveli sankcije i još im veselo mašemo iz američke i evropske guzice. Dakle, aneksijom Hercegovine dobili bismo milion tona gnjilih mandarina. Gde ih odložiti? Gde ih baciti? U Jadransko more? U neku od hercegovačkih reka? Ko će platiti troškove policije koja bi morala od ogorčenih Hercegovaca da štiti Markov trg? Pre nego što anektiramo Hercegovinu morali bismo da ratujemo sa muslimanima. Čime? Ona tri američka aviona još nisu stigla a ne zna se ni kad će. Ko bi u njih seo? Gde su ti piloti koji će baciti bombe na nevin narod da bi njegova domovina dobila sto kamiona trulog voća?

Dobro, možda pilote ne bismo mogli da nađemo, oni su po pravilu ljudi sa visokim koeficijentom inteligencije, ali u Hrvatskoj ima i nekoliko miliona budala kojima možda Mostar znači mnogo, neka košta šta košta? “Ne pitaj šta domovina može učiniti za tebe, pitaj šta ti možeš učiniti za nju”, reče suprug one Jackie. Igra u našim bioskopima. Da me ubijete ne mogu da poverujem ni u tezu da bi takozvani “obični ljudi” kukom i motikom, vojska nam baš nije u blistavom stanju, krenuli na bilo koga da bismo postali veći. I ovakva Hrvatska je poluprana, što će nam još zemlje kad smo pobili sve krave, volove, ovce, koze, svinje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.