Da li je njihova odluka JEDNI IZLAZ IZ BEZNAĐA? Film Sporazum u Domu omladine! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

inspirisano istinitim događajima

Da li je njihova odluka JEDNI IZLAZ IZ BEZNAĐA? Film Sporazum u Domu omladine! (FOTO) (VIDEO)

Višeslojna filmska priča, koja govori o odnosima Srba povratnika i Albanaca na Kosovu, inspirisana je istinitim događajima i prelomljena kroz sudbinu dva tragična junaka...
Objavljeno: 19:53h

Njihova odluka da se vrate nailazi na protivljenje Jelice, Aleksandrove žene, koja iznad svega strahuje za sigurnost svoje dece, ali ni sama ne vidi izlaz iz situacije u kojoj se nalaze. Povratak, i pored zvaničnih reči dobrodošlice, u stvarnosti nije takav.

Posledice rata i mržnja još su dominantni. Komšije iz sela, lokalni Albanci, postavljuju zasedu na putu kojim treba da prođe kamion sa Petrom i Aleksandrom. Među njima je, protiv svoje volje, sa svojim bratom i ocem, i Aleksandrov drug iz detinjstva, Ljuan…

foto: Promo

Uloge u filmu tumače Aleksandar Mihailović, Vasilija Kokotović, Bora Nenić, Marjan Todorović, Dejan Cicmilović, Zdravko Maletić, Vladimir Jocović i drugi.

Film je snimljen u koprodukciji "Frejm production" i RTV Kim, uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Ministarstva za povratak i zajednice, Kancelarije za pitanja zajednica, Opštine Gračanica i drugih.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.