Vučić pozvao Srbe da napuste kosovske institucije do 31. decembra! (FOTO)
Foto: Fonet

nakon sastanka

Vučić pozvao Srbe da napuste kosovske institucije do 31. decembra! (FOTO)

Politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji koji su učestvovali u smeni kosovskog ministra Ljubomira Marića moraju najkasnije do nedelje da povuku svoje štetne odluke i napuste kosovske institucije – ukoliko hoće da i ubuduće budu deo jedinstvene državne politike u ovom delu Srbije
Objavljeno:

To je rezultat razgovora koji su u Nemanjinoj 11 vodili sa premijerom Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem.

Posle jednočasovnog sastanka u zgradi Vlade Srbije, Marko Đurić je novinarima rekao da je premijer Srbima sa Kosmeta jasno poručio da sve njihove odluke moraju biti jedinstvene.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Zorana Jevtić

- Oni koji su samostalno i bez Vlade Srbije doneli političke odluke o smeni Ljubomira Marića moraju, da bi se sačuvalo jedinstveno delovanje Srba i ako žele da učestvuju u onome što je jedinstvena politika Srba i države Srbije na Kosovu i Metohiji, da do 31. decembra povuku svoje štetne odluke”, naglasio je Đurić.

On očekuje da će Mirjana Jevtić, koja je imenovana na mesto kosovskog ministra umesto Marića, da podnese ostavku. Naglasio je da je poruka bila jasna, da ko hoće da radi za narod kao deo jedinstvenog tima poslaničkog kluba Srpska lista u pokrajinskom parlamentu – treba odluke da dogovara i donosi isključivo konsenzusom i dogovorom, i u saradnji sa svojim legitimnim predstavnicima, sa svojom vladom.

ŠTA POSEDUJU DVOJICA NAJMOĆNIJIH? Vučić u 30, Ivica u 100 kvadrata na Dedinju!

- Ko hoće da deluje samostalno – hvala i srećan im put, poručio je Đurić. Na pitanje da li će predstavnici Srpske liste poslušati zahtev premijera, Đurić je odgovorio: „Sačekajmo 31. decembar.”

Kako "Politika” saznaje, Aleksandar Vučić je na sastanku pozvao predstavnike Srba na jedinstvo i poštovanje odluka koje su zajednički donete. On je u svom polučasovnom govoru naglasio da su bilo kakve podele loše i da svi stranački i lični animoziteti momentalno moraju da se odbace.

foto: Marina Lopičić

- Ukoliko nekome slučajno nije jasno, Marko Đurić radi u moje ime i u ime Vlade Srbije. Šta znači povratak Srba u kosovske institucije pogotovo posle zakona o Trepči? Priština nije uradila ništa ni oko formiranja Zajednice srpskih opština i samo zajedničkom politikom možemo da ostvarimo naše nacionalne interese, rekao premijer Vučić, navodi naš izvor sa sastanka. Vučić je najavio da će za božićne praznike posetiti srpski narod u južnoj pokrajini. Planira da obiđe manastire i da razgovara sa Srbima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.