SNIMAK UBISTVA TATONA JE IZBRISAN: Novi šokantni detalji navijačkog ubistva veka!
Foto: Profimedia

policija ga nije ni tražila

SNIMAK UBISTVA TATONA JE IZBRISAN: Novi šokantni detalji navijačkog ubistva veka!

Kamere su zabeležile događaj. Međutim, pošto se posle 10 dana snimci automatski brišu, tako je bilo s njima. Niko od policije nije došao kod nas da pita da li imamo kamere, kaže menadžer kafića na Obilićevom vencu
Objavljeno: 17:05h

Francuskog državljanina Brisa Tatona (28), pretukli su 17. septembra 2009. godine huligani na Obilićevom vencu, uoči utakmice beogradskog "Partizana" i francuskog "Tuluza". U stanju teškog moždanog oštećenja, nastupilo je popuštanje vitalnih funkcija, pa je Taton posle 12 dana preminuo u beogradskom Kliničkom centru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Osuđeni za organizaciju zločina - Đorđe Prelić, koji se pet godina krio u Španiji, a koji je 2014. izručen Srbiji, Dejan Puzigaća, koji je ove godine u aprilu izručen Srbiji iz Atine, gde se krio, kao i još 12 huligana, dobili su ukupno 240 godina zatvora.

Preliću i Puzigaći je suđeno u odustvu, gde su prvobitno dobili 35, odnosno 32 godine, međutim, odlukom Apelacionog suda, kazne su smanjenje na 15, odnosno 14 godina. Međutim, na Prelićev zahtev, pre dve godine njemu je suđenje ponovljeno.

A šta se zapravo dogodilo tog dana, 17. septembra, pre 7 godina, srpska javnost bi znala, samo da je neko potražio snimak koji su zabeležile dve kamere sa kafića "Ajriš pab" na Obilićevom vencu. One danas, kao i tada snimaju baštu kafića i baštu prekoputa.

foto: Beta

Ivan Bajac, menadžer ovog kafića, za Espreso kaže da su snimci postojali, ali da ih niko nikada nije tražio.

- Kamere su zabeležile događaj sigurno. Međutim, pošto se posle 10 dana snimci automatski brišu, tako je i bilo sa njima. Niko od policije, niti bilo ko drugi nije došao kod nas da pita da li imamo kamere, i snimke - rekao je Bajac za Espreso, i dodao da se ni on, koji je bio menadžer ovog lokala i tada, nije toga setio.

Prema njegovim rečima, nikom nije palo na pamet, a i nisu hteli da se mešaju u istragu. On je video da iz pravca "Mažestika" i Tanjuga dolaze neki mladići i da je započela tuča, ali detalje ne zna.

- Nismo se setili tih dana, a iskreno, nismo ni hteli da se mešamo u nešto što je posao policije. Ja sam u to vreme bio tu, ali nisam video šta se tačno desilo. Nisam video da je neka grupa opkolila bilo kog mladića, ili da neko nekoga drži - rekao je Bajac, i dodao da se sve odigralo oko 16,17 časova, a da je uviđaj počeo da se radi tek oko 21 sat, kada je sve bilo oprano i sređeno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.