Suđenje Bogićeviću: Kojić i Mali spasavali vlasnika Farmakoma!
Foto: FoNet

prema istraživanju krika

Suđenje Bogićeviću: Kojić i Mali spasavali vlasnika Farmakoma!

Biznismen Miroslav Bogićević optužen je da je oštetio državnu Privrednu banku za 30 miliona evra
Objavljeno:

O ovom sastanku ranije je pisao list Danas, koji je došao do dokumenata koji pokazuju da je tokom 2013. godine država radila na tome da se spreče državne banke da naplate svoja potraživanja od „Farmakoma“ kako bi firma nastavila da radi bez obzira na ogromne dugove.

Prema pisanju Danasa, sadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali poslao je mejl državnim poveriocima „Farmakoma“ navodeći da je potrebno da se nađu sredstva za oporavak ove kompanije.

foto: Beta

Salai je naveo da je Privredna banka bila jedina kojoj je država pisano dopisom zabranila da blokira „Farmakom“. Predstavnicima ostalih banaka, to je saopšteno usmeno.

Banke nisu poslušale državu – blokada se nagomilala i „Farmakom“ je potpuno paralisan.

- Kontaktirao sam Bogićevića na dan kad je firma blokirana. Na moje pitanje o sudbini ,Farmakomaʼ, on me je uveravao da će sve biti u redu i da nema razloga za brigu – rekao je da će država preduzeti korake u pogledu stabilizacije koncerna - kaže Salai.

Siniša Mali

On ističe da su u tom periodu bili česti sastanci na kojima su predstavnici države nastojali da reše problem dugova Bogićevićeve firme.

"Sve se to radilo pod patronatom države, a to mi je ulivalo nadu da će se rešiti kako treba. Ovi događaji potvrđivali su kontinuitet državne brige.“

Međutim, država je nekoliko meseci kasnije oduzela dozvolu za rad Privrednoj banci, a da dugovanja nisu naplaćena.

„Briga za ,Farmakomʼ je nastavljena, a postojeće mere obezbeđenja nisu aktivirane. Ugašena je banka, a ,Farmakomʼ je godinu dana kasnije otišao u stečaj.“

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.