Suđenje Bogićeviću: Kojić i Mali spasavali vlasnika Farmakoma!
Foto: FoNet

prema istraživanju krika

Suđenje Bogićeviću: Kojić i Mali spasavali vlasnika Farmakoma!

Biznismen Miroslav Bogićević optužen je da je oštetio državnu Privrednu banku za 30 miliona evra
Objavljeno:

Biznismen Miroslav Bogićević optužen je da je oštetio državnu Privrednu banku za 30 miliona evra kredita koje je njegova firma podigla, ali nije vratila. Suđenje je počelo u ponedeljak.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Salai, koji mu je odobravao kredite u Privrednoj banci, na sudu je govorio o tome da je Bogićević imao podršku vlasti dok se zaduživao.

On je opisao sastanak koji su sazvali predstavnici države nakon što je Bogićevićeva firma upala u blokadu. Dve privatne banke, blokirale su račun „Farmakoma“ jer im nije isplatio dugovanja.

- Državni sekrtetar Ivica Kojić i pomoćnik prvog potpredsednika vlade Siniša Mali sazvali su potom sastanak kom su prisustvovali predstavnici 20 banaka koje su potraživale novac od ,Farmakomaʼ. Zahtevano je od svih banaka da ne posežu za naplatom već da se strpe da će uslediti akcije države da se firma konsoliduje - ispričao je Salai.

foto: ekapija.com

Salai je ispričao da je Bogićević postao klijent banke 2011. godine, u vreme kada je banka zbog finansijskih problema bila pred gašenjem. On je u banku došao na preporuku bivšeg premijera iz Demokratske stranke Mirka Cvetkovića.

- Video sam da se radilo o jednom državnom projektu i da je Bogićević čovek koji ima podršku države - rekao je Salai.

U prvih godinu dana, banka je Bogićevićevim firmama odobrila oko 13 miliona evra kredita, koje je on uredno vratio tokom 2012.

Poslednjeg dana 2012. godine na račun „Farmakoma“, kaže Salai, leglo je 25 miliona evra. Od ovog novca Bogićević je platio sva dugovanja za tu godinu. Najavio je da će stići još 35 miliona evra, pa je u narednih šest meseci banka odobrila još 21 milion evra kredita.

Nedugo potom „Farmakom“ upada u blokadu koju su inicirale dve banke koje su tražile svoja nedospela potraživanja, pa je sazvan pomenuti sastanak.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.