ADVOKAT NEBOJŠA PETROVIĆ OTKRIVA: Mika Aleksić može dobiti i doživotnu robiju!
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Dado Đilas/News1

TEŽAK PROCES

ADVOKAT NEBOJŠA PETROVIĆ OTKRIVA: Mika Aleksić može dobiti i doživotnu robiju!

Pritisak javnosti je ogroman – naveo je advokat

Objavljeno:

Advokat Nebojša Perović u emisji "Redakcija" na Kurir televiziji govorio je o slučaju profesora glume Mike Aleksića, koga su učenice optužile za seksualno zlostavljanje.

On je naveo da će ovo biti težak proces, posebno što se nalazi pod budnim okom javnosti.

- Pritisak javnosti je ogroman – naveo je advokat i dodao:

-Ovo delo, silovanje, obljuba više je prisutno između lica koja se znaju. Često dolazi između ljudi koji se znaju od ranije, sarađuju... U jednom trenutku gde postoji taj bliski odnos, gde se dvoje mogu odvojiti i dođe do čega dođe. Žrtva ima jedan izuzetno težak položaj, ovo je prvi put da je neko javno istupio i rekao šta mu se deslio. Mislim da će to dati hrabrsoti mnogima da istupe, a sa druge strane stvara se i mogućnost za zloupotrebu sa jedne strane, a sa druge strane da se mora voditi računa da se poštuje sudska pretpostavka nevinosti.

- Ja sam pročitao u nekom od medija jutros da se spominje i dete od 10 do 13 godina, to mu može doneti i doživotni zatvor. U drugim situacijama za slučaj silovanja sleduje od 5 do 10 godina zatvora. Međuti, ukoliko sud bude našao da je veći broj silovanja sledi maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.