POZNATI GLUMAC JE OTAC ŠESTORO DECE, slučaj "Mika Aleksić" ga je baš POTRESAO! Žestoko osuo paljbu po RODITELJIMA!
Foto: youtubescreen

POTRESNO

POZNATI GLUMAC JE OTAC ŠESTORO DECE, slučaj "Mika Aleksić" ga je baš POTRESAO! Žestoko osuo paljbu po RODITELJIMA!

Slobodan Ćustić naširoko je komentarisao temu koja je potresla domaću javnost

Objavljeno:

Vest da je glumica Milena Radulović optužila za silovanje uglednog profesora i producenta Miroslava Miku Aleksića potresla je region. Odmah nakon Mileninog priznanja i glumica Iva Ilinčić otkrila je da ju je Aleksić seksualno uznemiravao, a ozloglašeni reditelj je juče saslušan i odrešen mu je jednomesečni pritvor.

Mnogi glumci u javnosti sa nevericom komentarišu ovu temu, a jutros je to učinio i glumac Slobodan Ćustić u jutarnjem programu televizije Pink i Novo jutro.

Slobodan Ćustić
foto: youtubescreen

DA LI JE BIO IZNENAĐEN ONIM ŠTO SE DESILO?

“Ja sam bio razočaran, iznenađen i obradovan. Obradovan priznanjem žrtve jer kod nas je sramota biti žrtva, pa one prećutkuju zlostavljanje, jer se uvek nađe neko pametan ko kaže “Što ti to nisi rekla”, to su komentari i žena i muškaraca. Ukoliko progovori, biće ona na stubu srama i moraće da izdrže neke druge konsekvence koje će društvo ili esnaf da upotrebe protiv njih”.

ŠTA KAŽE NA KOMENTARE DA SU ŽRTVE PROVOCIRALE NJEGA?

“Mene više nervira reakcija žena komentarima, ne može niko nikoga da isprovocira, zašto devojka ne može da ima pravo da se obuče kako želi? Ako je neko idiot, ako je monstrum, nije njemu bitno kako će neko ispred njega da izgleda. Ja sam čuo da je on imao drugačiju pedagogiju prema đacima. Ali recimo profesor Slobodan Bajčetić je imao drugi pristup, on je psihički pokušao da rasklopi svoje studente, da im izbriše ono što su učili u tim školicama glume, a onda od njih pravio sjajne glumce, ali nikad nisam čuo da neko za njega kaže da je radio nešto ovako”.

Milena Radulović, Miroslav Mika Aleksić
foto: Printscreen/Instagram/Youtube

O PRIČAMA DA JE MIKA ALEKSIĆ ZLOSTAVLJAO NA RAZNE NAČINE SVOJE UČENIKE

“Ja znam sve te priče kojima se služe loši pedagozi da bi pokrili neku svoju glad. Ono kao, ti sad treba da se oslobodiš, ajde cela klasa da se skine gola. To sve može da se uradi na drugi način. To su sve citati mojih koleginica, kolega, to je bilo pre 15, 20 godina, posle toga se više nisam kretao u tom društvu, mom društvu”.

O ZABRANI RODITELJIMA DA POSEĆUJU ČASOVE U MIKINOJ ŠKOLI

” To je jedna tragično loša postavka situacije i stvari. Da jedno dete koje je maloletno ide u školu glume, a da nema pravo roditelj da dođe da vidi šta se radi, to je u startu sumnjivo. I nije mi jasno kako neko može da zabrani roditelju da vidi sa kim dete provodi vreme? Ne može niko da štiti moje dete kao ja. Roditelji su krivci, ako im je bilo lakše da puste dete, treba da se ulaže u dete, ali ne sme ni da sluša šta se kaže, kao “Ostavite dete ovde i dođite za dva sata”.

“PAUKOVA MREŽA”

“Pričalo se, ja to ne znam, ko je u školi glume kod Mike, on 90 posto prolazi. I ako dete mlado, dolazi iz čistih namera, želi da se bavi umetnošću i onda dođe Mika, Pera, Laza, da kaže “Vidi koliko si talentovana, ajde da vidim kako si slobodna” i detetu je samo u glavi da će da bude primljeno. Ona ne sme, ona ne može da veruje da će čika Mika da baš uradi to. Ne, to je zbog glume, to je zbog glume! I to je paukova mreža, ona posle ne sme od sramote da kaže roditeljima šta je dozvolila i kako posle da objasni”.

SLOBODAN ĆUSTIĆ JE OTAC ŠESTORO DECE I PEDAGOG

“Ja sam otac šestoro dece, bavio sam se pedagogijom, spremao sam decu za glumu. Kad se pojavi neko kod mene, ja tražim da uvek dođe sa roditeljem. I ako vidim zrno nepoverenja, ja to volim kod roditelja da vidim. Ja onda kažem “Ja hoću časove da držim kod vas kući i neko da bude tu, to je pedagoški tako”.

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.