Pretučeni profesor: Otvorio sam vrata i dobio pesnicu u glavu!
Foto: Facebook/Trg Jugoslovena/ Željko Vlajković

oglasio se

Pretučeni profesor: Otvorio sam vrata i dobio pesnicu u glavu!

- Kucnuli su mi na roletnu, sa ulične strane, pozvali me po imenu, mislio sam da je neko poznat. Čim sam otvorio vrata kapije dobio sam pesnicu u lice i onda su počeli da uleću unutra - kaže profesor Goran Herling
Objavljeno:

On veruje da napad ima veze sa onim što je pisao na svom blogu, odnosno stranici Nova nada na Fejsbuku gde je, kako kaže, pokušavao da ukaže na mnoge probleme, koji postoje i u školi a i na nivou lokalne samouprave.

- Pisao sam o tome šta se dešava u gimnaziji, kako je to spregnuto sa lokalnom politikom i dalje sa sindikatima, sa političarima. Mislim da je sve vezano za moj blog jer više puta su mi savetovali da prestanem da pišem - dodaje pretučeni profesor.

foto: Nebojša Mandić

Prema njegovim rečima, sve što je pisao dokumentovao je zvaničnim zapisinicima. Ukazivao je na nezakonite radnje, pod punim imenom i prezimenom, ali ne potvrđuje da je to razlog batina.

Direktorka gimnazije Tatian Brtkova, koja je na to mesto došla posle Herlinga, tvrdi da škola nema nikakve veze sa onim što se dogodilo.

- Mogu da vam kažem da mi je jako žao što se politika u ovo sve umešala, tj da se politika na sve ovo navlači. Škola ne sme da bude politička. njega je stvarno mogao bilo ko da pretuče, ja to ne mogu da znam. Može da bude i učenik i roditelj i otkud znam. To može da bude iz nekih ličnih razloga, ja ne znam zašto svi povezuju školu samo zato što je on profesor ove škole. Škola sa tim nema veze - navodi ona.

foto: Nebojša Mandić

I u policiji, nezvanično kažu da prebijanje, verovatno, nema veze sa dešavanjima u školi.

Ipak, sve bi moglo da bude jasnije ubrzo, pošto je iz Ministarstava unutrašnjih poslova u međuvremenu saopšteno da je u Pančevu uhapšen jedan mladić zbog sumnje da je nanela teške telesne povrede profesoru i da će protiv njega biti podneta krivična prijava.

(Espreso.co.rs/ N1)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.