HOĆE LI UBICE STIĆI PRAVDA? Porodica ubijenog Stefana Filića (18) SA ZEBNJOM DOČEKUJE SUĐENJE
Stefan Filić, Foto: Facebook

GLAVNI PRETRES

HOĆE LI UBICE STIĆI PRAVDA? Porodica ubijenog Stefana Filića (18) SA ZEBNJOM DOČEKUJE SUĐENJE

Nesrećnog mladića, ova dvojica nasilnika, pretukli su 2. februara ove godine ispred kluba "Brodolom", bez ikakvog razloga

Objavljeno:

Glavni pretres za ubistvo 18-godišnjeg Stefana Filića iz Velike Plane, u kome su glavni optuženi Nikola B. (20) i Mitar P. (20), održaće se danas pred Višim sudom u Smederevu.

Nesrećnog mladića, ova dvojica nasilnika, pretukli su 2. februara ove godine ispred kluba "Brodolom", bez ikakvog razloga. Stefanova tetka kaže za "Blic" da je cela porodica u velikom grču pred suđenje zbog bojazni da bi ubice mogle da budu oslobođene optužbi.

- Kako vreme prolazi nama je sve teže i teže... Svi smo pod velikim stresom pred suđenje i samo se nadamo da oni neće biti oslobođeni i da nešto neće promaći. Svaki put nam je teško kada treba da gledamo ubice našeg deteta - izjavila je tetka Stefana Filića za "Blic".

Ispred Višeg suda u Smederevu, kako kaže, okupiće se sutra Stefanovi drugovi i drugarice sa kojima se išao u školu, rođaci, ali i poznanici porodice Filić.

- Želimo da damo podršku roditeljima i da svima pokažemo da Filići nisu sami, da oko nas ima još ljudi koji se bore da pravda bude zadovoljena - navela je njegova tetka.

Kako je tetka ispričala, porodica svakim danom sve teže nosi sa gubitkom jednog mladog i talentovanog života.

- Mi tek sada posle skoro 9 meseci od njegove smrti shvatamo šta je on bio i koliko nam je teško bez njega. Stefanova majka, moja snaja je u jako emotivnom stanju, teško podnosi lekove za smirenje koje mora da pije. Otac Nenad je taj koji se bori da sačuva porodicu - priča tetka.

Inače, kako je navela tetka, otac optuženog Nikole B, pokušao je nekoliko puta da stupi u kontakt sa porodicom Filić, međutim oni su to odbili.

- Pretpostavljam da oni hoće da se izvine, jer njegov otac shvata krivicu, ali šta mi imamo sada od tog izvinjenja kada našeg Stefana nema više. Za razliku od njih porodica Mitra P. nikada nije priznala zločin, kao ni sam Mitar. On je stalno negirao svoja zlodela. Nadamo se samo da neće izaći na slobodu i ponovo uraditi ovako nešto - navodi tetka.

Stefana su na smrt pretukli dvojica nasilnika u Velikoj Plani, jer je hteo da odbrani svog mlađeg brata i druga, na koga su Nikola B. i Mitar P. prvo nasrnuli. Stefan je hteo da smiri situaciju, međutim, sukob je eskalirao. Dok je ležao na pločniku, prema navodima optužnice, okrivljeni Nikola B. ga je šutnuo nogom u glavu. Nesrećni Stefan, inače maturant Ekonomske škole u Velikoj Plani, preminuo je od posledića povreda koji su mu nasilnici naneli.

Nikola B. i Mitar P. su posle hapšenja saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, ali su tada bili osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda. Međutim, posle smrti Stefana Filića sagledane su sve okolnosti događaja, pa je slučaj prešao u nadležnost Višeg tužilaštva u Smederevu, koje uhapšene tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotna robija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.