Cure tajne o atentatu na Beka: Član zemunskog klana dobio 100.000 evra kao avans! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

20 meseci posle napada

Cure tajne o atentatu na Beka: Član zemunskog klana dobio 100.000 evra kao avans! (FOTO)

Na Beka je tog 14. novembra 2014. godine verovatno pucao Aleksandar Zdravković (38), pripadnik zemunskog klana
Objavljeno: 16:15h

Ona je bila samo mamac kako bi se došlo do njenog supruga Ivana Adrovca, a potom i izvršioca atentata, za kog se pretpostavlja da je Zdravković.

Nakon što je Zdravković uhapšen, Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je da mu se odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke i uznemiravao javnost.

On se na saslušanju branio ćutanjem.

Nakon što je završeno saslušanje, Zdravkoviću je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti uticanja na svedoke, kako ne bi ponovio ili dovršio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Motiv

Duga istraga utvrdila je da su motivi pokušaja atentata na Milana Beka dugovi, verovatno nastali tokom privatizacije.

foto: ff

Sumnja se da je u nekoj od privatizacija preduzeća on ostao dužan veliki novac biznismenu, koji je rešio da ga likvidira nakon što mu novac nije vraćen.

Ko je Aleksandar Zdravković?

Ostao je upamćen kao pripadnik ogranka "zemunskog klana" sa Karaburme kao jedini, od 33 optuženih za zločine koje su im stavljani na teret, koji nije osuđen - jer protiv njega nije bilo dovoljno čvrstih dokaza.

On je inače sa Ivanom Adrovcem, jednom od naručilaca atentata na Milana Beka - najbolji drug iz detinjstva. Odrastali su zajedno na Karaburmi, a pretpostavlja se da su zajedno pljačkali po Evropi.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.