PRETUŽNO! Zna se šta je uzrok smrti bebe iz Kanjiže koju je majka zatekla bez znakova života posle podoja
Beba / Ilustracija, Foto: Profimedia

TUGA

PRETUŽNO! Zna se šta je uzrok smrti bebe iz Kanjiže koju je majka zatekla bez znakova života posle podoja

Majka B. F. (23) devojčicu je rodila 14. aprila u bolnici u Senti

Objavljeno: 13:02h

Sepsa unutrašnih organa uzrok je smrti bebe F.V. koja je imala manje od mesec dana, a preminula u subotu ujutro u porodičnoj kući u selu Martonoš kod Kanjiže. To je potvrdila obdukcija tela devojčice koja je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva iz Subotice, urađena u Centru za sudsku medicinu u Novom Sada, izjavio je u ponedeljak za “Novosti” zamenik višeg javnog tužioca Branislav Rankov.

Kako su “Novosti” već izveštavale, tog kobnog jutra majka B.F. (23) je oko pet sati ujutro podojila bebu, ali je posle izvesnog vremena primetila da nešto nije u redu, jer beba teško diše, pa je pozvala Hitnu pomoć.

Međutim, kada su u kuću, oko sedam sati ujutro, došli lekari i policija beba je već bila mrtva. Uviđaj na licu mesta obavio je i zamenik višeg javnog tužioca iz Subotice Branislav Rankov, koji je u subotu za “Novosti” izjavio da na telu bebe nije bilo vidljivih povreda niti bilo koje druge okolnosti zbog koje bi se posumnjalo da je reč o nasilnoj smrti.

Da bi se utvrdio tačan uzrok zbog kojeg je beba preminula on je naložio obdukciju. U ponedeljak je potvrdio da je obducent ustanovio da je smrt nastupila prirodnim putem zbog sepse unutrašnjih organa tako u ovoj tragediji nema elemenata krivičnog dela.

Majka B. F. (23) devojčicu je rodila 14. aprila u bolnici u Senti.

U Martonišu živi u teškim uslovima, izdržava se od socijalne pomoći. Iz prethodnog braka ima još dvoje dece.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.