ODNEO JE DEBELI ČIKA: Bili smo u selu u kojem je NAJGORI MONSTRUM U ISTORIJI SRBIJE silovao i ubio MARIJU (8)!
Silovao je i ZADAVIO devojčicu od 8 godina!, Foto: Kurir, Espreso.co.rs, Privatna arhiva

REKONSTRUKCIJA

ODNEO JE DEBELI ČIKA: Bili smo u selu u kojem je NAJGORI MONSTRUM U ISTORIJI SRBIJE silovao i ubio MARIJU (8)!

Pred policijom on je priznao zločin, da bi se pred istražnim sudijom branio ćutanjem

Objavljeno:

Mladen Ogulinac (52) iz Starih ledinaca nadomak Novog Sada je 26. juna 2010. godine silovao, a potom mučki ubio osmogodišnju devojčicu Mariju Jovanović.

Njen nestanak primetio je otac koji dete nije zatekao kod kuće nakon što se vratio s posla, a vrlo brzo se celo selo podiglo na noge.

Tog kobnog dana, negde oko 15.30 časova, pronađeno je nago beživotno telo male Marije. Potraga za Ogulincem nastavila se do kasno u noć.

foto: Kurir

Ovo je rekonstrukcija jednog od najstrašnijih zločina prema deci koji se desio pre 10 godina.

Subota, 26. jun 2010. godine

07: 00 - Roditelji male Marije, kao i svakog dana, odlazili su na posao, a malu Mariju i mrađeg brata Ognjena ostavljaju same u kući. Kuću su zaključali, a ključ ostavili ispod otirača.

Marija Jovanović
Marija Jovanovićfoto: Privatna arhiva

12: 00 - Mladen Ogulinac je do kuće porodice Jovanović došao svojim automobilom, i parkirao se vrlo blizu. Znao je gde Jovanovići ostavljaju ključ, te je stoga zavukao ruku ispod otirača i vrlo brzo ga pronašao. Otključao je kuću, ušao unutra, zgrabio Mariju i izašao s njom iz kuće. Sve se to dešavalo pred očima Marijinog mlađeg brata. Ulazna vrata je zaključao, a ključ poneo sa sobom. Marijin četvorogodišnji brat, u kući je ostao potpuno sam.

12: 15 - 13: 00 - Mladen Ogulinac je osmogodišnju devojčicu odneo u svoju kuću, koja se nalazi u istom dvorištu kao i kuća njegove sestre Vesne. Tu ju je silovao, zadavio krpom, a potom njeno beživotno telo odneo u šipražje nedaleko od kuće i zatrpao ga.

foto: Espreso.co.rs

13: 30 - Ogulinac potom odlazi van sela. Beži ka Fruškoj gori. Usput ga niko nije primetio, jer niko nije ni znao kakav je zločin počinio.

15: 00 - Slobodan Jovanović, otac male Marije, došao je kući s posla, a po dolasku nije našao ključ ispod otirača.

Slobodan Jovanović
Slobodan Jovanovićfoto: Filip Plavčić

Pozvao je u pomoć komšije, i razvalili su vrata. Unutra je zatekao samo četvorogodišnjeg sina. Pitao je dete gde mu je sestra, a on je rekao "Odneo je debeli čika".

15: 15 - Meštani, policija i Žandarmerija alarmirani su u potrazi za osmogodišnjom Marijom. Svi kreću da je traže, a već su, prema opisu malog Ognjena, znali koga traže.

15: 30 - Pretraživali su svi zajedno kuće i okolinu kuće Mladena Ogulinca. Otac devojčice pretraživao je šipražje oko Ogulinčeve kuće i tamo je zatekao beživotno, nago telo svog deteta.

foto: Espreso.co.rs

Policija je u tom trenutku pronašla lična dokumenta ubice i njegov mobilni telefon. Tada se pojavila informacija da je pobegao preko Fruške gore.

16: 00 - Masovna potraga počela je tog dana za Ogulincem. Tražili su ga po šipražju, i šumarcima između sela i Fruške gore. Tražili su ga i po kućama u selu, napuštenim objektima... Pretražena su čak i dva stara bunkera iz Drugog svetskog rata, u koje niko decenijama nije ulazio.

Nedelja, 27. jun 2010. godine

13: 00 - Mladen Ogulinac uhapšen je u šumi kod Starih Ledinaca. Od linča razjarenih meštana spasili su ga pripadnici policije.

Mladen Ogulinac
Mladen Ogulinac foto: MUP

Potera za njim trajala je nešto više od 20 sati. Grupa muškaraca iz sela ga je uhvatila i besomučno tukla pola sata. Njegove vapaje su čuli policajci, koji su ga spasiili od pobesnelih meštana.

Potom, unakaženog i isprebijanog Ogulinca policija odvodi do restorana "Lipov hlad", gde mu je ukazana pomoć u najstrožoj tajnosti, a onda je odvezen u zgradu novosadskog SUP-a.

Tamo je i saslušan. Pred policijom on je priznao zločin, da bi se pred istražnim sudijom branio ćutanjem.

Podsetimo, Mladen Ogulinac (52) iz Starih Ledinaca, koji je silovao, a potom i zadavio osmogodišnju Mariju Jovanović, pronađen je 2. avgusta iste godine mrtav u zatvorskoj ćeliji u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Ogulinac je, kako je saopšteno, preminuo od infarkta.

(Espreso.co.rs / S.T.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.