DUGMAD SU MU BILA POKIDANA, DARKO KOSTIĆ POKUŠAO DA GA SILUJE! Svedočenje portira na suđenju ZAKOPAVA KREATORA
Darko Kostić, Foto: Damir Dervišagić

NIJE NAIVNO

DUGMAD SU MU BILA POKIDANA, DARKO KOSTIĆ POKUŠAO DA GA SILUJE! Svedočenje portira na suđenju ZAKOPAVA KREATORA

Do detalja opisao kako se maloletnik ponašao, nakon što je izleteo iz Kostićevog stana...

Objavljeno: 10:08h

U nastavku suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću, optuženom da je polno uznemiravao dvojicu mladića, od kojih je jedan maloletan, kao i za posedovanje i omogućavanje uživanja narkotika, u utorak su u Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušani jedan svedok i sudski veštak.

Zoran Milenković, koji radi kao portir u zgradi u kojoj živi Kostić, opisao je šta je primetio onog dana kada je u stan modnog kreatora došao maloletni L. J. (17).

- Momak je došao kod Kostića oko 17 sati - kazao je portir. - Nisam hteo da ga pustim u stan kreatora, dok ne dobijem dozvolu. Mladić je onda pozvao Kostića telefonom i sa druge strane sam čuo: "Pusti ga gore." To sam i uradio.

Međutim, posle nekih 45 minuta, dečko je sišao iz Kostićevog stana vidno uznemiren.

- Video sam da su mu dugmad na majici pokidana i da je oko kragne pocepana. Kazao je da je napadnut u Darkovom stanu. Našalio sam se: I treba da te bije! Šta tražiš kod njega? Kazao mi je da je Darko pokušao da ga siluje, da su se borili i da mu se majica pocepala.

Svedok je objasnio da L. J. nije bio "plačljiv", nego "više neraspoložen" zbog neprijatnosti koju je doživeo:

- Ispričao mi je još da je kod Kostića došao jer mu on duguje novac za pet-šest slika... Nakon toga, on je pozvao policiju, a ja sam predao smenu i otišao kući.

Na pretresu iskaz je dao i sudski veštak Milan Basta, koji je analizirao sadržaj Kostićevog telefona. Objasnio je da nije bilo moguće vratiti poruke iz memorije telefona zbog nekih tehničkih razloga.

- Ne znam kako su ti skrin šotovi nastali - rekao je veštak. - To se može videti u meta podacima telefona, ali to nije rađeno jer za tako nešto nije bila izdata naredba.

Tužilaštvo je, potom, zatražilo da sud izda naredbu o dopuni veštačenja, o čemu će odluka biti doneta do 17. decembra, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.