OVO SU NOVI DETALJI HAPŠENJA DRAGOJA: Uhapsili ga čim je ušao u stan, ZBOG JELENINOG UBISTVA TRAŽIO JE POLIGRAF
Dragoje Milinković, Foto: Privatna arhiva

AU!

OVO SU NOVI DETALJI HAPŠENJA DRAGOJA: Uhapsili ga čim je ušao u stan, ZBOG JELENINOG UBISTVA TRAŽIO JE POLIGRAF

Sud je izdao nalog za hapšenje jer se Milinković nije javio na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana

Objavljeno:

Dragoje Milinković, koji je preko anonimnog pisma koje je stiglo u sud označen kao ubica Jelena Marjanović, uhapšen je sinoć u Beogradu.

- Mogu da potvrdim da je uhapšen sinoć u stanu u Beogradu. Naime, sinoć je došao iz inostranstva, nakon čega je odmah priveden. On je insistirao da bude poligrafski testiran u slučaju ubistva Jelene Marjanović za šta je lažno osumnjičen - kaže za Pink.rs advokat Predrag Savić.

Podsećamo, Dragoje Milinković iz Priboja, koji je u anonimnom pismu, dostavljenom Višem sudu u Beogradu, označen kao ubica pevačice Jelene Marjanović, uhapšen je po naredbi Osnovnog suda u Priboju i spoveden u Kazneno popravni zavod (KPZ) za maloletnike u Valjevu radi izvršenja kazne, pišu agencije.

Sud je izdao nalog za hapšenje jer se Milinković nije javio na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana na koju je osuđen zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju.

On je kaznu izdržavati u KPZ-u za maloletnike u Valjevu, jer je to moguće za one osuđenike koji su dobili kazne do godinu dana zatvora, a imaju prebivalište na teritoriji Višeg suda u Valjev ili Višeg suda u Užicu.

Njegov advokat ističe da je protiv Milinkovića poveden krivični postupak još 2015. godine, a krivični, postupak vodi se i protiv onih koji su ga napali i naneli mu lakše telesne povrede.

- Nisam tačno upućen u taj slučaj, ali znam da je osumnjičen za prevaru – kaže Savić.

Ističe da je za njim postojala poternica naših organa, za koju se znalo, i da je sve bilo u skladu sa postojećim stanjem i prema zakonu je lišen slobode.

To što srpski organi nisu prihvatili Milinkovićevo insistiranje da ide na poligraf, u vezi sa "pismom iz Švajcarske" znak je, kako ističe za Pink.rs advokat, da je jasno da se radi o "budalaštini".

- Ovo je čisto izvršenje krivične sankcije. Čim je došao u stan, kako mi je rekla njegova supruga, lišen je slobode - kaže Savić.

(Espreso.co.rs/ Agencije/ Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.