BOLESNIK: Na dečjem igralištu u Salcburgu Srbin seksualno zlostavljao DEVOJČICU!
Manijak, Foto: Profimedia

OVO JE JEZIVO

BOLESNIK: Na dečjem igralištu u Salcburgu Srbin seksualno zlostavljao DEVOJČICU!

Austrijska policija intenzivno traga za srpskim državljaninom (52) zbog sumnje da je 2. avgusta seksualno zlostavljao devojčicu (14) na dečijem igralištu u Salcburgu, pišu austrijski mediji.

Objavljeno:

Austrijska policija intenzivno traga za srpskim državljaninom (52) zbog sumnje da je 2. avgusta seksualno zlostavljao devojčicu (14) na dečijem igralištu u Salcburgu, pišu austrijski mediji.

Policijska uprava u Salcburgu objavila je u ponedeljak fotografiju napasnika, ali medijima nisu želeli da saopšte više detalja njegovom identitetu. Kao što se može videti na fotografiji, u pitanju je ćelavi muškarac srednjih godina u roze džemperu.

- Osumnjičeni je identifikovan i izdat je nalog za njegovo hapšenje, a on se tereti za seksualno zlostavljanje maloletnika – izjavio je portparol javnog tužilaštva u Salcburgu, a preneli su austrijski mediji.

Veliku pomoć u rasvetljavanju incidenta - koji se dogodio na dečijem igralištu - policija je imala od građana, odnosno očevidaca koji su uspeli da zabeleže trenutak u kom je Srbin nasrnuo na devojčicu.

Lokalni mediji prenose da je razvoj događaja bio sledeći: Srbin je, najpre, nepristojno razgovarao sa tinejdžerkom i očigledno joj uputio lascivne komentare i nepristojne ponude. Kada je ona odbila da odgovori na ovaj način komunikacije, manijak je skinuo pantalone i pokazao joj genitalije. Tada je pokušao i da je - naočigled brojnih svedoka - zgrabi u nameri da je obljubi. Za sada nije poznato da li je u tome i uspeo, odnosno da li je bilo fizičkog kontakta, ili makar to nije objavljeno u austrijskim medijima.

Iz policijske uprave u Salcburgu su, odmah nakon što im je prijavljen incident, apelovali na građane da, ako imaju bilo kakvih informacija o osumnjičenom, pozovu policiju telefonom na +4359133-55-3333 ili se obrate lično bilo kojoj policijskoj stanici u Austriji.

Uhapšen još jedan Srbin

Inače, još jedan srpski državljanin, star 63 godine, osumnjičen je za seksualno zlostavljanje u Austriji i on je uhapšen u ponedeljak u mestu Ens u oblasti Linca.

On se sumnjiči da je 14. septembra oko 21 sat u jednom prolazu u Ensu nakon kraćeg razgovora napao jednu meštanku (21) i počeo da je dodiruje po intimnim delovima tela. Kako prenose austrijski mediji, ona ga je odgurnula ali to napasnika nije zaustavilo, pa ju je, u nameri da je obljubi, zgrabio za kukove i privukao k sebi. Na sreću, devojka je uspela ponovo da ga odgurne i pobegne od manijaka.

- Srpski građanin uhapšen je u ponedeljak 23. septembra nakon krađe u jednoj lokalnoj apoteci u Ensu, a napadnuta devojka ga je identifikovala na osnovu fotografija koje su joj prikazane. S tim u vezi, pored krivične prijave za krađu, protiv njega će biti podignuta i optužnica zbog sumnje da je počinio krivično delo seksualno zlostavljanje – rekli su lokalnim medijima u policiji Gornje Austrije.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.