NISAM KRIV! Zoran Marjanović na IVICI SUZA izleteo iz SUDA! VIŠE NEĆE NIŠTA PRIČATI NITI DAVATI IZJAVE! (FOTO)
Danas u Višem sudu u Beogradu počinje suđenje Zoranu Marjanoviću, Foto: Espreso.rs

očekuje se epilog

NISAM KRIV! Zoran Marjanović na IVICI SUZA izleteo iz SUDA! VIŠE NEĆE NIŠTA PRIČATI NITI DAVATI IZJAVE! (FOTO)

Ubistvo pevačice od samog početka obavijeno je velom misterije, a u prilog tome nije išlo ni to što istraga nije uspela da dođe do saznanja o tome ko je ubica!

Objavljeno: 11.09.2019. 11:37h
  • 3

Prošle su tačno tri i po godine otkako se na nasipu u naselju Crvenka dogodilo stravično ubistvo pevačice Jelene Marjanović. Pred Višim sudom u Beogradu danas će se na optuženičkoj klupi naći Zoran Marjanović, suprug monstruozno ubijene Jelene. 

Dešavanja ispred Višeg suda u Beogradu možete da pratite na našem sajtu:

14.08. - Advokat Zorana Marjanovića rekao je kako će novi pretres kuće koji će da se radi po nalogu suda biti sniman audio, kako ne bi bilo prostora za razne interpretacije. 

14:05 - Zoran Marjanović je na ivici suza izleteo iz suda. Zbog različitih interpretacija, više neće davati izjave niti će odgovarati na pitanja novinara.

11:43 - Zoran Marjanović je upravo stigao pred Viši sud, došao je u pratnji advokata.

1 / 5 Foto: Espreso.rs

11:33 - Došao je i advokat odbrane, takođe Zoranov advokat, Veljko Delibašić.

1 / 2 Foto: Espreso.rs

11:28 - Stigao je advokat Zorana Marjanovića, Stefan Jokić.

foto: Espreso.rs

Podsetimo, optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je nakon što su tužilaštvo i policija prikupili dovoljno dokaza koji upućuju na to da postoji opravdana sumnja da je upravo on počinio ovaj zločin. 

Ubistvo pevačice od samog početka obavijeno je velom misterije, a u prilog tome nije išlo ni to što istraga nije uspela da dođe do saznanja o tome ko je ubica. 

Prema prvoj verziji događaja, koju je Marjanović konstantno potencirao, pevačica je tog 2. aprila 2016. godine došla sa njim i ćerkicom na nasip u Crvenki kako bi rekreativno trčala. Ubrzo potom, ona je nestala. Njeno beživotno telo pronađeno je sutradan na otprilike 1.000 metara od mesta, gde se prema tvrdnji Marjanovića, rastala od njega.

Čudne okolnosti navodnog nestanka i brutalno ubistvo nedaleko od mesta gde su, prema Marjanovićevoj priči, bili on i njihova petogodišnja ćerkica, od početka su se činili sumnjivim istražiteljima. Tako su, nekoliko sati pošto je pevačica ubijena, policijaci priveli Zorana Marjanovića i odredili mu policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je ubio suprugu. Ispitivali su ga satima, podvrgnuli poligrafskom ispitivanju, međutim za određivanje pritvora i osnove sumnje da je svoju ženu ubio, nije bilo nijednog materijalnog dokaza. Nije bilo ni njegovog priznanja.

Zbog toga, Zoran Marjanović bio je pušten na slobodu, a istraga je krenula u različitim pravcima.

Glavni osumnjičeni za svirepo ubistvo supruge, mlade majke i pevačice, i u danima nakon zločina bio je on, a to je pokazivalo i veliko prisustvo forenzičara u kući Marjanovića više puta nakon što je zločin otkriven.

U više navrata pripadnici MUP-a iznosili su razne predmete iz kuće Marjanovića, a među njima je bila i garadaroba koju je nosio kobnog dana u trenutku kada je pevačica nestala. Ispostavilo se da je odeća jedan od ključnih dokaza protiv Marjanovića! Naime, na garderobi koju je Jelenin suprug nosio kobnog dana pronađeni su tragovi blata za koje je detaljnom istragom utvrđeno da su istog molekularnog sastava, kao i blato sa mesta gde je pronađeno Jelenino telo.

foto: Printscreen / Facebook

Rezultati veštačenja dokaza koje je policija tokom istrage prikupila čekali su se i po nekoliko meseci, a kako su pristizali, jedan po jedan, sklapali su mozaik i sve više budili sumnju da je Zoran Marjanović ubica za kojim tragaju.

Godinu dana nakon što je pevačica ubijena, njen suprug - Zoran Marjanović ušao je u rijaliti. Mesto pred kamerama koristio je da bi "dokazivao svoju nevinost", no bez obzira na to nekoliko dana po ulasku bio je uhapšen za ubistvo supruge Jelene Marjanović. 

Tužilaštvo i sud smatrali su da su prikupili dovoljno dokaza da bi mu odredili i pritvor, a paralelno sa tim istraga je nastavljena u cilju otkrivanja što više novih dokaza koji će opravdati sumnju i rezultirati podizanjem optužnice protiv njega.

Nepunih šest meseci od njegovog hapšenja Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marjanovića zbog sumnje da je počinio zločin teškog ubistva suprige Jelene Marjanović. 

Međutim, ova optužnica vraćena je na dopunu “radi boljeg razjašnjenja stanja stvari”. Sud je isto ponovio i sa drugom, dorađenom verzijom optužnice.

U tom periodu, Marjanović je izašao na slobodu.

Treću optužnicu, njeno potvrđivanje i zakazivanje pripremnog ročišta Zoran Marjanović je dočekao na slobodi. Na slobodi je dočekao i suđenje koje danas počinje u Višem sudu u Beogradu, a na kojem će se osumnjičeni za monstruozan zločin u Borči izjasniti o krivici.

Zoran Marjanović tereti se za teško ubistvo supruge za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora.

U optužnici se navodi kako se Marjanović sa suprugom i ćerkom 2. aprila 2016. godine oko 17 časova dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla da trči nasipom a on je ostao sa detetom.

U optužnici, takođe piše da je iskoristivši Jelenino poverenje Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu dok je dete ostalo na nasipu. Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom. Izgubila je patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je tada sustigao, strgnuo gornji deo trenerke, a potom joj zadao više udaraca u glavu nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala, navodi se dalje u optužnici.

Obdukcioni nalaz ukazao je na to da se pevačica do poslednjeg daha borila sa ubicom, koji ju je namamio da siđe sa nasipa na livadu, a zatim počeo da je juri, čupa i udara šipkom u glavu, sve do kanala u koji je upala, sve dok je nije dokrajčio.

Veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića pokazalo je da je upravo on bio u blizini mesta ubistva, a kako je obrazloženo u optužnici on je svesno isključio svoj telefon čim je stigao na nasip da bi ga ponovo uključio u 17.04 časova gde je bazna stanica locirala pevačicin telefon u vreme njene smrti. Takođe, pevačicina krv na zadnjem sedištu Marjanovićevog Mercedesa predstavlja još jedan bitan dokaz u ovom slučaju.

DNK je izolovan sa naslaga sa zadnjeg sedišta putničkog vozila marke Mercedes, pripada Jeleni Marjanović, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi, pokazuje Tužilaštvo u optužnici protiv Marjanovića.

Treći dokaz koji ukazuje protiv Marjanovića u ovom slučaju jeste blato na njegovim pantalonama koje je nosio u vreme ubistva, a koje se podudaralo sa blatom na mestu ubistva. Struktura blata se menja na nekoliko metara, te blato koje je pronađeno na pevačicinoj kosi, blato sa pantalona istog je sastava.

Uprkos dokazima koje su policija i tužilaštvo prikupili protiv Zorana Marjanovića, iako je na predmetu radilo više od 200 policajaca ostala je enigma čime je Jelena ubijena?! Niko od nadležnih nije utvrdio šta je korišteno kao oružje, niti ga je pronašao. U vazduhu je ostalo i pitanje motiva. Svi su tvrdili da nije imala ni jednog neprijatelja, te da je bila dobra i posvećena žena i majka. Da li je Jelena želela da ostavi Zorana? Po pronalasku tela na njenoj ruci nije bilo burme, koju inače nikada nije skidala.

Niz pitanja na koja nema odgovora!

Poslednje tri i po godine u svakoj izjavi koju je Zoran Marjanović dao za medije tvrdio je da nije kriv i da je suprugu zaista voleo. Ipak, sve do današnjeg dana ostalo je mnogo pitanja na koja nije dao odgovor i za koja nije ponudio objašnjenje. Očekuje se da će tokom suđenja koje počinje u sredu 11.09.2019. godine morati da da odgovore na ta pitanja.

Uprkos tome što je na 5 mesta na Jeleninom beživotnom telu pronađen DNK nepoznatog muškarca, a na istom izostao DNK njenog supruga Zorana, on već 41 mesec jedini osumnjičeni za njeno ubistvo.

Jedan od ključnih svedoka u postupku biće Jelenina i Zoranova ćerka Jana, koja je u vreme Jeleninog ubistva sa ocem bila na nasipu. Kobnog dana, devojčica se zajedno sa ocem i majkom dovezla na mesto stravičnog zločina, na kome je njena majka planirala da trči tog popodnevna. To je ujedno i poslednji put da je svoju majku videla živu.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media