OVAKO SE BRANILA SESTRA IZ ZVEČANSKE! Ma da li je moguće da je OVO rekla?
Vaspiačica, Foto: Printscreen

STRAŠNO

OVAKO SE BRANILA SESTRA IZ ZVEČANSKE! Ma da li je moguće da je OVO rekla?

Pripadnici MUP juče su, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, saslušali medicinsku sestru Đurđiju Alempijević (23), zaposlenu u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanja i mučenja, protiv nje je podignuta krivična prijava

Objavljeno: 20.07.2019. 11:49h
  • 110

Na snimku koji je objavljen vidi se kako devojka ulazi u sobu u kojoj su bebe u krevecima, jednom rukom na boku drži dete, a levom rukom drži mobilni telefon. Dete zatim podiže za ruku, iznad lakta i bezobzirno ga ubacuje u krevetac, prenose beogradski mediji. 

Inače, Đurđija je u Zvečanskoj radila tri meseca i pet dana, bila je zaposlena po ugovoru na određeno vreme, a tu je došla na preporuku profesora iz srednje škole.

Pripadnici MUP juče su, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, saslušali medicinsku sestru Đurđiju Alempijević (23), zaposlenu u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanja i mučenja, protiv nje je podignuta krivična prijava.

Iako se, prema prvim informacijama, devojka branila ćutanjem na saslušanju, pojedini mediji su preneli informacije da se vaspitačica branila time da je emotivna.

foto: Printscreen / Facebook

- Mi smo jako emotivne i mnogo volimo decu. Moja drugarica, koja je takođe zaposlena u Centru, a koja je trenutno na moru, jako je vezana za to dete, pa sam ga slikala da joj pošaljem sliku - rekla je ona u policiji kada je u pitanju fotografisanje mališana.

Za sada je nepoznato, da li je i šta rekla kada je u pitanju način na koji je nosila dete i "tresnula" ga u krevetac.

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je da oni oštro osuđuju ovaj događaj. Milačić je rekao da je vaspitačica i ranije imala propuste koji su bili zanemarljivi, ali svakao ne bi trebalo da se događaju.

- Imali smo manje primedbe na njen rad, ali to su tehničke primedbe koje su se rešavale u hodu. Na primer, dete ni u jednom trenutku ne sme da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom. To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom - rekao je on.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media