BAGZIJA JE ODALA ŽENA: Ovako je IZGLEDALO spektakularno HAPŠENJE u SOLUNU
Grci su ga uhapsili i isporučili Srbiji: Dejan Milenković Bagzi, Foto: Profimedia

pre 15 godina

BAGZIJA JE ODALA ŽENA: Ovako je IZGLEDALO spektakularno HAPŠENJE u SOLUNU

Početkom juna u poznatom letovalištu Katerini boravila je Milenkovićeva supruga Jasmina, a to je, izgleda, bio dovoljan “alarm” za grčku policiju da pojača potragu

Objavljeno:

Na današnji dan 2004. godine grčke vlasti uhapsile su u Solunu Dejana Milenkovića Bagzija, osumnjičenog za saučesništvo u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića. Nekoliko meseci kasnije Bagzi je izručen vlastima u Srbiji, gde je dobio status zaštićenog svedoka.

Kako je tada saopštio šef solunske policije, Konstantin Cekis, Milenković je uhvaćen u Ulici Mitropoleos s punom torbom novca i odeće, a kod sebe nije imao lična dokumenta.

Za privođenje jednog od najtraženijih kriminalaca na svetu (12. na listi “Interpola”) angažovane su jake policijske snage, a u momentu hapšenja kod Bagzija nije pronađeno oružje. Cakis je naveo da je Milenković potvrdio svoj identitet, ali je kasnije naprečac zanemeo, ne želeći da odgovara na pitanja inspektora. Da se zaista radi o poznatom beguncu potvrdili su i otisci prstiju, koje je MUP Srbije prosledio kolegama u Solunu.

Milenković je trebalo da ostane pritvoren u Grčkoj najviše 50 dana, koliko je rok da naše vlasti zatraže njegovo izručenje. Međutim, pošto se Milenković tereti za težak zločin, verovatno će u Srbiju biti prebačen po hitnom postupku.

Odmah posle atentata na Zorana Đinđića objavljena je i poternica na kojoj se našlo i ime Dejana Milenkovića, kao jednog od osumnjičenih za učešće u ubistvu srpskog premijera. Od tada mu se gubi svaki trag, a povremeno se u medijima nagađalo o mogućim utočištima.

Neposredno posle predaje Milorada Ulemeka Legije (2. maj 2004.) novinske stupce ispunili su naslovi da će se, navodno, posle komandanta JSO i Milenković dobrovoljno naći iza rešetaka. Ipak, do toga nije došlo. Deset dana kasnije ponovo se pronela vest da su pripadnici UBPOK-a priveli Bagzija, ali je u sitne sate informacija demantovana u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U ovu priču se uklapa i primer od pre dva dana, kada je u grčkoj uhapšen Branko Branković (28) iz Valjeva. Njega su mediji “prekrstili” u Bagzija, ali je policija sve porekla, saopštivši da je reč o kriminalcu optuženom pre deset godina zbog umešanosti u ubistvo dvojice policajaca SUP Valjevo.

A za to vreme uveliko se “plela” mreža oko kontroverznog Zemunca. Početkom juna u poznatom letovalištu Katerini boravila je Milenkovićeva supruga Jasmina, a to je, izgleda, bio dovoljan “alarm” za grčku policiju da pojača potragu.

Inače, MUP Srbije je preko “Interpola” obavestio kolege u Grčkoj da se Bagzi skriva u njihovoj zemlji. Krivično veće Solunskog suda izdalo je i nalog za prisluškivanje njegovih mobilnih telefona, samo mesec nakon što su to zatražile naše vlasti. Nedelju dana pre hapšenja krug se oko Bagzija sve više sužavao, a kruna opsežne policijske pretrage bilo je hapšenje 17. jula 2004. godine.

BONUS VIDEO:

Pukovnik Lalović za Espreso.co.rs: Sedim na krpi koja je polivena benzinom!

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.