LEGIJIN ČOVEK OSUĐEN ZBOG POKUŠAJA BEKSTVA IZ ZATVORA: Za to će da robija DODATNO, inače leži za teška dela
Milorad Ulemek Legija, Foto: Profimedia

presuda

LEGIJIN ČOVEK OSUĐEN ZBOG POKUŠAJA BEKSTVA IZ ZATVORA: Za to će da robija DODATNO, inače leži za teška dela

Ranije je osuđen na osam godina i devet meseci zatvora zbog razbojništva

Objavljeno:

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu u utorak je na šest meseci zatvora, prvostepenom presudom osuđen Željko Simeunović (49), nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije, jer je 2017. godine pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud.

Tada je doveden kako bi se nastavio glavni pretres protiv njega, zbog optužbi za ubistvo Dalibora Mateovića, starijeg brata Zvonka Mateovića, koji je bio telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana.

Simeunović je 14. jula 2017. godine odgurnuo jednog pripadnika obezbeđenja, prilikom izlaska iz marice. Međutim, munjevitom intervencijom ostalih radnika obazbeđenja on je savladan. Kako bi se sprečio njegov, eventualni, novi pokušaj bekstva, ispred zgrade Prvog suda na Novom Beogradu bilo je pojačano obezbeđenje, a Simeunović je dovežen u marici, koja je bila u pratnji pripadnika Žandarmerije, koji su bili pod punom opremom.

Inače, on je ranije osuđen na osam godina i devet meseci zatvora zbog razbojništva i ta kazna mu ističe naredne godine. Pred Višim sudom je u toku postupak protiv Simeunovića zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu Mateovića.

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.