ĐINĐIĆEV UBICA JE ŽESTOKO OKRPIO ČEDU, ČUMETA I BAGZIJA: Ono što je rekao o njima ušlo je u SVE ZAPISNIKE
Ono što je rekao u njima ušlo je u SVE ZAPISNIKE, Foto: Profimedia

au!

ĐINĐIĆEV UBICA JE ŽESTOKO OKRPIO ČEDU, ČUMETA I BAGZIJA: Ono što je rekao o njima ušlo je u SVE ZAPISNIKE

On je za Čedomira Jovanovića rekao da je projekat tog tužilaštva, da je svoje svedočenje prilagođavao navodima optužnice i da je sve što je rekao - lagao.

Objavljeno: 16:13h

U nastavku iznošenja završne reči na dsuđenju prošle godine Zvezdan Jovanović koji se zajedno sa Miloradom Ulemekom Legijom i još petoricom optuženih pripadnika JSO tereti za pobunu 2001. godine u dobrom delu osvrnuo se i komentarisao svedoke Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tako je za Čedomira Jovanovića rekao da je projekat tog tužilaštva, da je svoje svedočenje prilagođavao navodima optužnice i da je sve što je rekao - lagao.

Kad je reč o Jovanoviću, optuženi je naročito istakao njegovo "bezobrazno ponašanje":

- Više puta me je u sudnici i na drugim mestima nazivao životinjom. Dozvolio je sebi toliku bahatost da čak pita sud koliko košta da nastavi da vređa. Lako je Čedi, kad su ga debelo plaćali Dušan Spasojević i Mile Luković. On je njih naoružavao i podučavao kako da ubijaju, a onda ih je štitio od svake odgovornosti" - rekao je danas Zvezdan Jovanović.

On se potom osvrnuo i na dvojicu svedoka saradnika, Dejana Milenkovića Bagzija i Ljubišu Buhu Čumeta. Za Bagzija je rekao da, iako je bio poznati kriminalac, tužilaštvo je njega izabralo da bude jedan od glavnih svedoka koji je "govorio gluposti" i "recitovao napamet naučen tekst koji mu dat".

Jovanović je podsetio sud da je Bagzi "selektivnog pamćenja", te da je pričao kako se Čeda sa ženom porodično družio sa Spasojevićem u Šilerovoj, da je Spasojević Zoranu Vukojeviću dao da sakrije sporne kasete sa video kamera, da je naredio da se prati Sredoje Šljukić, da je Ljubiša Buha omogućio i dozvolio Spasojeviću da preprodaje čak 700 kilograma heroina, itd...

foto: Privatna arhiva

- Sve ovo je Bagzi nešto kasnije "zaboravio" ili negirao. Konkretno čak i to da je ranije optužio Buhu da je ubio Zorana Petrovića Šempu, da ga je Čume učio kako da miksuju drogu, naređivao mu da uništi oružje i automobile korišćene u ubistvima i otmicama.... - kaže Jovanović.

Ljubiša Buha, takođe svedok saradnik, negirao je sve optužbe koje je Bagzi protiv njega svojevremeno iznosio, i kako je danas rekao optuženi Jovanović "Čume je uporno tvrdio da je uspešan biznismen" iako, kako kaže, "svi znaju da je on šef najveće kriminalne grupe u ovom delu Evrope".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.