ČUME USKORO NA SLOBODI! Prvi svedok saradnik otkucao je ZEMUNCE, A SADA IZLAZI IZ ZATVORA posle 3 i po godine!
Ljubiša Buha Čume je dobio sve pozitivne ocene o svom vladanju u zatvoru, Foto: Dado Djilas

SURČINAC IZLAZI IZ ZATVORA

ČUME USKORO NA SLOBODI! Prvi svedok saradnik otkucao je ZEMUNCE, A SADA IZLAZI IZ ZATVORA posle 3 i po godine!

Podsećamo, Buha je sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima pripadnika zemunskog klana i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića

Objavljeno:

Surčinac Ljubiša Buha Čume (54), prvi srpski svedok saradnik, koji se u zatvoru nalazi gotovo tri i po godine, izlazi uskoro na slobodu, prenosi „Alo!“ od dobro upućenih izvora iz pravosuđa.

Čume je dobio sve pozitivne ocene o svom vladanju, pa će se tako posle boravka po raznim kazamatima konačno obreti na slobodi.

- Čume je ponovo tražio uslovni otpust i dobio pozitivno mišljenje svih nadležnih službi da može da izađe na uslovnu slobodu. U mišljenjima je navedeno da je postignuta svrha kažnjavanja, da može ponovo da se uključi u društvo i živi kao sav normalan svet. Sada Treći osnovni sud u Beogradu treba da donese konačnu odluku o njegovom puštanju na slobodu - navodi izvor iz Zavoda za krivične sankcije.

foto: Nebojša Mandić

Čume je, kako saznajemo, dobio sve pozitivne ocene o svom vladanju, pa će se tako posle boravka po raznim kazamatima konačno obreti na slobodi.

- Čume je ponovo tražio uslovni otpust i dobio pozitivno mišljenje svih nadležnih službi da može da izađe na uslovnu slobodu. U mišljenjima je navedeno da je postignuta svrha kažnjavanja, da može ponovo da se uključi u društvo i živi kao sav normalan svet. Sada Treći osnovni sud u Beogradu treba da donese konačnu odluku o njegovom puštanju na slobodu - navodi izvor „Alo!“ iz Zavoda za krivične sankcije.

Prvi uslov za prevremeni otpust iz zatvora je ispunio, pošto je odslužio dve trećine kazne, dok je drugi uslov bilo pozitivno mišljenje uprave zatvora o vladanju.

Čume je uhapšen 11. novembra 2015. godine i osuđen je na jednogodišnju robiju jer je 3. oktobra 2014, kako je sud utvrdio, pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a potom ih napao na Mitrovdan, 8. novembra 2014.godine. Od 16. novembra 2014. do 3. aprila 2015. bio je u kućnom pritvoru, a potom je prebačen u zatvor u Padinskoj skeli, gde je odslužio ostatak kazne.

foto: Nebojša Mandić

Potom je 15. novembra pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci robije zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, ometanja istrage i uticaja na svedoke. Interesantno je da je sud ipak oslobodio Čumeta optužbe za pretnje bivšoj supruzi, pošto je u tom periodu bio u zatvoru u Padinskoj skeli. Svedok saradnik protiv zemunskog klana oslobođen je optužbi za falsifikovanje isprava za ukradeni „ferari“, koji je ranije poklonio bivšoj supruzi Ivani.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima pripadnika zemunskog klana i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.