ŽENA U KRAGUJEVCU UMRLA POSLE POROĐAJA: Pokrenuta procedura da bi se ustanovilo KAKO SE TO DESILO
Iz Kliničkog centra su saopštili da se radi o porodilji koja je imala visokorizičnu trudnoću, Foto: Petar Lazović, Ilustracija/Espreso.co.rs

užas

ŽENA U KRAGUJEVCU UMRLA POSLE POROĐAJA: Pokrenuta procedura da bi se ustanovilo KAKO SE TO DESILO

Odmah nakon porođaja došlo je do komplikacija u vidu šoknog stanja

Objavljeno:

U Kliničkom centru Kragujevac nakon porođaja preminula je porodilja Ana M. nakon čega je pokrenuta procedura unutrašnjeg stručnog nadzora kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda pacijentkinje - pišu mediji.

Iz Kliničkog centra su saopštili da se radi o porodilji koja je imala visokorizičnu trudnoću (urođena trombofilija i sklonost ka formiranju trombova u krvnom sistemu, višegodišnja lečena slabost štitaste žlezde - Hašimotova bolest, povišen krvni pritisak u trudnoći), a porođena je 2. marta 2019. godine u prepodnevnim satima.

Odmah nakon porođaja došlo je do komplikacija u vidu šoknog stanja koje je praćeno diseminovanom intravaskularnom koagulacijom (DIK). Takvo akutno stanje podrazumeva gubitak gotovo svih faktora koagulacije u vrlo kratkom periodu i smrtnost iznosi više od 90 odsto.

I pored učinjene pravovremene i opsežne reanimacije, kao i primene svih mera i lekova, nije bilo moguće da se smrtni ishod izbegne, navedeno je u saopštenju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.