REKLA MU JE DA SE PORAĐA, A ON JE BEZ RAZMIŠLJANJA REAGOVAO: Herojski podvig POLICAJCA koji je SVE ODUŠEVIO
Spojila ih sudbina: Aleksandar i Sanja, Foto: Printscreen

Svaka čast, majstore!

REKLA MU JE DA SE PORAĐA, A ON JE BEZ RAZMIŠLJANJA REAGOVAO: Herojski podvig POLICAJCA koji je SVE ODUŠEVIO

Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo videli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne da što pre stignemo do porodilišta

Objavljeno:

Za policajca Aleksandra Vasića iz Beograda jedan od nesvakidašnjih dana u karijeri bio je utorak 26. februar kada je pomogao trudnici Sanji Milošević Marković da stigne na vreme u bolnicu i na svet donese devojčicu Anastasiju, objavljeno je na sajtu MUP-a.

Sanja je ispričala da joj je porođaj krenuo12 dana ranije i da je sa suprugom hitno krenula u bolnicu, ali da su upali u saobraćajnu gužvu.

- Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo videli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne da što pre stignemo do porodilišta - rekla je Sanja.

Sanja sa ćerkom
Sanja sa ćerkomfoto: Printscreen

Kada je ugledao trudnu Sanju i njenog supruga Miloša, Vasić je bez oklevanja seo u policijsko vozilo, uključio svetlosnu i zvučnu signalizaciju i omogućio da što brže stignu do porodilišta.

- Ovaj gest policajca nam je vratio veru u ljude. Zadivila nas je njegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišljanja, u ovako delikatnim životnim situacijama - rekla je Sanja koja je tog dana rodila devojčicu Anastasiju.

Kako kaže, kada su sabrali utiske, njen suprug je uspeo da pronađe policajca kako bi mu se zahvalio i poslao fotografiju male Anastasije.

Vasić, koji je inače zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao sličnu situaciju.

- Volim da pomažem ljudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo, i što je najbitnije, jeste da je devojčica došla na svet živa i zdrava - ispričao je Vasić koji takav gest vidi kao deo svog posla.

- Kao policijski službenik dužan sam da vodim računa o bezbednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kada je potrebna - kazao je Vasić.

BONUS VIDEO:

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Iseljavanje porodice Aksentijević!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.