MUŠKARAC (71) POKUŠAO DA PREVEZE PUN KOMBI STVARI IZ MAĐARSKE: Carinicima rekao da je kupio hranu za pse i mačke
Zaplena carine prilikom dubinske kontrole u blizini Vršca, Foto: Carina

ZAPLENA

MUŠKARAC (71) POKUŠAO DA PREVEZE PUN KOMBI STVARI IZ MAĐARSKE: Carinicima rekao da je kupio hranu za pse i mačke

Roba za koju je račun bio izdat nije odgovarala onoj koja je zatečena u kombiju, a već na prvi pogled je bilo jasno da je ima mnogo više

Objavljeno:

Carinici su 27. februara 2019. godine, prilikom dubinske kontrole u blizini Vršca, zaplenili gotovo pola tone robe poreklom iz Mađarske koju nije pratila nikakva dokumentacija.

Prekršaj je otkriven oko jedan sat posle ponoći, nakon što su carinski službenici zaustavili „pežo ekspert“ vršačkih registarskih oznaka krcat robom.

U razgovoru sa carinicima 71-godišnji Vrščanin je rekao da se vraća iz Subotice, gde je kupio hranu za pse i mačke, pokazavši pri tom i fiskalni račun prodavnice hrane za kućne ljubimce u kojoj ju je navodno nabavio.

1 / 7 Foto: Carina

Međutim, roba za koju je račun bio izdat nije odgovarala onoj koja je zatečena u kombiju, a već na prvi pogled je bilo jasno da je ima mnogo više.

Ispostavilo se da je roba bila namenjena prodaji na pijaci u Vršcu, a da je kupljena na subotičkoj pijaci, gde je vozač dobio lažni fiskalni račun „u slučaju da bude zaustavljen“.

Detaljnom kontrolom utvrđeno je da se u kombiju nalazi 380 kg hrane za pse i mačke „finksi“, „eurodog“, „deks“, koja je bila spakovana u džakove od po 10 i 3 kg.

Pored toga, otkriveno i oko 20 kg kafe različitih proizvođača, ali i 530 čokolada „milka“, „šogeten“, „rafaelo“ i drugih, kao i 81 kutija lego kocki.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.