SMATRAJU GA NEFORMALNIM VOĐOM PROTESTA, SAD IDE U ZATVOR NA DVA MESECA! Ovo je razlog (VIDEO)
Aktivista i buntovnik je osnovao nekoliko političkih pokreta, Foto: Printscreen/Twitter

GOTOVO

SMATRAJU GA NEFORMALNIM VOĐOM PROTESTA, SAD IDE U ZATVOR NA DVA MESECA! Ovo je razlog (VIDEO)

Tviteraši skupljaju novac za kauciju

Objavljeno:

Već se zna da tviteraši danonoćno na društvenoj mreži prenose vesti, iznose mišljenja i komentarišu tuđe objave, a otkad se organizuju i protesti širom Srbije - od tada pogotovo imaju šta da kažu.

Jedan od najglasnijih je i Dragan Murar, poznatiji kao Muki, aktivista koji je na svom Tviter nalogu sebe opisao jednom rečju, "buntovnik".

Već nekoliko godina je prepoznatljiv u javnosti, što po ulicama Beograda, što po društvenim mrežama, a za to vreme je osnovao i nekoliko političkih pokreta.

Dragan sa suprugom
Dragan sa suprugomfoto: Printscreen/facebook

Poslednjih nedelja, Dragan je učestvovao u subotnjim protestima u Beogradu, dok je na Tviteru objavljivao vesti o nacionalnim protestima kao i lične političke stavove.

Danas je svojih 14,000 pratilaca šokirao izjavom da je uhapšen.

Najpre je objavio ovo:

A zatim je nešto kasnije objavio i ishod... Naime, on ide na izdržavanje kazne od 60 dana.

U komentarima je nastao opšti haos, gde je većina tviteraša predlagala skupljanje novca za kauciju. Jedna devojka ga je pitala da li je mogao kazne da plati, ne bi li izbegao zatvor, na šta je on odgovorio "Ne, jer nemam nikakvih prihoda". Takođe su mnogi šokirani i ogromnim kaznama, što čini ukupnu sumu od 547,000 dinara.

Mnogi od njih pružaju svoju podršku Muraru.

Oko skupljanja novca se oglasio i jedan od naših najpoznatijih filmskih reditelja Srđan Dragojević, koji je Draganu napisao sledeće:

Draganova supruga je potom objavila broj svog računa, i pozvala građane koje imaju mogućnosti i želje da pomognu njenom mužu, da to mogu da urade na ovaj način.

Za sada Murar tvrdi da će u Padinskoj Skeli provesti dva meseca.

Dragan je i nedavno bio u žiži javnosti, kada je na Tviter dospeo deo njegove izjave za medije u kojoj pretpostavljamo da je govorio o svom pokretu „Alternativa za Srbiju“.

Naime, na pitanje ko pokret finansira, Muki je odgovorio da se finansiraju sami - u množini. Na to je voditeljka upitala "Finansirate se od članova?", što je on kratko potvrdio.

Međutim, trenutak kasnije ga je upitala koliko ima članova, on je rekao da članstva nema.

Uostalom, pogledajte i sami kako je to izgledalo:

Naravno, odmah su njegovu zbunjenost primetili i tviteraši, a svi znamo kako surovi umeju da budu. U komentarima se zaista može pročitati svašta!

Jedan od duhovitih komentara je i: "Zbunite zavese, spustio sam se".

Ipak, neki u svom stilu pojašnjavaju kako su članovi ustvari građani Srbije, dok su mnogi sve shvatili kao šalu, pa Murara nazivali "kraljem".

Podsetimo, Dragan Murar je još 2017. godine dospeo u medije, kada je pozvan na saslušanje povodom aktivnosti na Tviteru. U razgovoru sa portalom Espreso je naveo da planira da "tuži državu Srbiju sudu u Strazburu".

- Ja sam se u tvitovima alegorijski izrazio da ratujemo protiv Aleksandra Vučića, da je rat objavljen i da ćemo ga preneti na ulice gradova širom Srbije - objasnio nam je on tada.

U maju te godine je dobio poziv od policijske uprave u Obrenovcu da se hitno javi na saslušanje povodom tvitova koje je objavio na ovoj društvenoj mreži, a koji su protiv vlasti u Srbiji.

Dodao je i da su ga kontaktirali ljudi iz kompanije Tviter i da su ga pitali da li je terorista.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.