KOMANDANTU, NAŠEM ŽELJKU: Nakon 19 godina od likvidacije, osvanula ČITULJA i oproštaj od Arkana OD NJIH! (FOTO)
Nakon 19 godina od likvidacije, osvanula ČITULJA, Foto: Printscreen

na današnji dan

KOMANDANTU, NAŠEM ŽELJKU: Nakon 19 godina od likvidacije, osvanula ČITULJA i oproštaj od Arkana OD NJIH! (FOTO)

Nakon Arkanovog ubistva u javnosti je bila zastupljena misao da garda više ne postoji, ali je upravo Legija to demantovao i potvrdio da nikada nije prestala da postoji

Objavljeno: 15.01.2019. 11:29h
  • 213

Željko Ražnatović Arkan (1952-2000) ubijen je 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela "Interkontinental".

Napadači su ga pogodili sa tri hica u glavu, a tada su ubijeni i njegov telohranitelj Milenko Mandić Manda (1956) i pukovnik Dragan Garić (1953). Za ubistvo Ražnatovića, Okružni sud u Beogradu je 9. oktobra 2006. godine osudio Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića. 

Dobrosav Gavrić, bivši policajac, u Srbiji je osuđen zbog tog ubistva na 35 godina, ali je uhapšen tek 2012. u Južnoafričkoj Republici.

foto: Printscreen / Kurir TV

Arkan je 11. oktobra 1990. godine osnovao paravojnu formaciju ''Srpska dobrovoljačka garda'', poznatu i po imenu "Arkanovi tigrovi" ili ''Arkanovci''. Veruje se da je u tome imao pomoć službe državne bezbednosti. Po njegovoj tvrdnji, gardu je osnovao u manastiru Pokajnica. Pored Arkana, deo garde bio je i Milorad Ulemek Legija.

Arkan je predvodio Srpsku dobrovoljačku gardu kroz ratove u Jugoslaviji i nosio je zvanje ''komandant'', a koliko je bio cenjen i poštovan među pripadnicima SDG govori i čitulja koja je jutros osvanula u jednom dnevnom listu. Nakon Arkanovog ubistva u javnosti je bila zastupljena misao da garda više ne postoji, ali je upravo Legija to demantovao i potvrdio da nikada nije prestala da postoji.

"Arkanovi tigrovi" napisali su samo: Komandantu Srpske dobrovoljačke garde - njegova Srpska dobrovoljačka garda.

foto: Printscreen

Željko Ražnatović Arkan bio je i muž poznate srpske pevačice Svetlane Cece Ražnatović, sa kojom ima dvoje dece, Anastasiju i Veljka Ražnatovića.

foto: Printscreen

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media