TEBRA JE KRIJUMČARIO KOKAIN VREDAN 10 MILIONA EVRA! Uhapšen član čuvene moto-bande koji je stalno NA RADARU MUP-a
Hadži Zoran Jovanović, Foto: Youtube

akcija policije

TEBRA JE KRIJUMČARIO KOKAIN VREDAN 10 MILIONA EVRA! Uhapšen član čuvene moto-bande koji je stalno NA RADARU MUP-a

Jovanović je ranije optužen da je organizovao nabavku kokaina

Objavljeno:

Velika akcija police protiv narko-mafije u Srbiji noćas je stavila lisice na ruke desetinama osoba, od kojih su i neki s već dobro poznatom kriminalnom prošlošću.

Među tim imenima pominju se i ljudi od ranije poznati policiji, kao i medijima.

Jedno od imena koje je pomenuto je Hadži Zoran Jovanović (57). On je etiketiran kao ranije osuđivani narko-diler i jedna od bezbednosno interesantnih osoba koji se često nalazio na radaru MUP-a.

Hadži Zoran Jovanović (57), zvani Tebra, pripadnik je moto-bande "Hels Ejndžels".

Kriumčario kokain vredan 10 miliona

Hadži Zoran Jovanović dobro je poznat srpskim, ali i evropskim organima gonjenja. On je osuđivan u Belgiji 2008. na pet godina zatvora prilikom pokušaja krijumčarenja 203 kilograma kokaina preko luke u Antverpenu.

Jovanović je tada sa saradnicima uhvaćen na delu kada su sa broda "Anjelo" preuzeli tovar i deset rančeva sa kokainom u vrednosti od više od 10 miliona evra. U Srbiji mu je i u ovom trenutku u toku suđenje zbog organizovanja međunarodne kriminalne grupe, koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u zapadnu Evropu, preciznije Holandiju, Belgiju, Nemačku i Španiju. Naime, Jovanović je uhapšen u maju 2013. u međunarodnoj akciji "Arka", kojom je koordinirao "Evropol" i u kojoj su članovi njegove grupe uhapšeni u sinhronizovanim akcijama u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Holandiji. Istragu o ovoj grupi inicirala je holandska policija nakon što je prilikom preprodaje 15 kilograma kokaina u jesen 2012. u Roterdamu uhapsila dve osobe.

Jovanović je optužen da je organizovao nabavku kokaina, njegovo skladištenje, a potom dalju distribuciju i preprodaju ka kuririma i krajnjim kupcima, kao i transport i preuzimanje novca od prodatog kokaina u Srbiji.

Padao je i u akciji "Arka"

U Beogradu je sa njim tada uhapšena i njegova devojka Aleksandra Desnica, koja je optužena da je za potrebe pripadnika grupe između njih i kupaca prenosila poruke i instrukcije u vezi sa primopredajom kokaina u Holandiji. Dok je u BiH tada uhapšen i njegov brat Goran Jovanović, koji je već osuđen na šest godina zatvora. U okviru akcije "Arka" u Belgiji su takođe otkrivene četiri plantaže marihuane i zaplenjeno je 1.500 stabljika iste i veće količine kokaina, kao i više od milion evra.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.