SEKLI MU PRSTE, PROSVIRALI MECIMA GLAVU! Stojke je noćas PONOVO hapšen, a pao je 2003. i u SABLJI (FOTO)
Stojke je noćas PONOVO hapšen, Foto: Facebook

poznat u bg podzemlju

SEKLI MU PRSTE, PROSVIRALI MECIMA GLAVU! Stojke je noćas PONOVO hapšen, a pao je 2003. i u SABLJI (FOTO)

Nebojšu Stojkovića Stojketa policija je označila kao vođu rakovičkog klana

Objavljeno:

Noćas je otpočela velika akcija policije protiv narko mafije u Srbiji, tokom koje je uhapšeno nekoliko desetina osoba, a među njima je i vođa rakovičkog klana, Nebojša Stojković Stojke.

Ko je Nebojša Stojković Stojke?

U Beloj knjizi organizovanog kriminala srpske policije iz 2002. godine, Stojković se spominje kao vođa grupe koja se bavila iznudama, reketiranjem, zelenašenjem, otmicama i naplatom dugova. Grupa je bila naročito agresivna i brutalna prilikom vršenja ovih dela.

Kada žrtva nije imala da vrati dug, članovi grupe bi joj uzeli stan, kuću ili lokal koji su neretko vredeli više nego što je iznosio dug. Novac stečen kriminalom ulagali su u izgradnju stambenih i poslovnih objekata na Čukarici i u Rakovici.

foto: Facebook

Hapšenja

Stojković je uhapšen u akciji "Sablja" krajem marta 2003. zbog različitih krivičnih dela među kojima su bila i ubistva Miroslava Sekulića i Veselina Božovića iz 2001. odnosno 2002. godine. Suđenje je završeno 2011, Stojković je oslobođen optužbi za ubistva zbog nedostatka dokaza. Osuđen je na šest godina zatvora zbog trgovine drogom i posedovanja oružja.

Dugo je izbegavao odlazak u zatvor, zbog čega je za njim raspisana sudska poternica, na osnovu koje je uhapšen 29. aprila 2010. i upućen na izdržavanje kazne.

Pokušaji likvidacije Stojkovića

U oktobru 2008. godine policija je uhapsila trojicu muškaraca koji su planirali da likvidiraju Stojkovića postavljajući dva kilograma eksploziva pod njegov automobil. Tada je uhapšen bivši pripadnik rakovičkog klana koji je navodno bio u sukobu sa Stojkovićem.

Stojković je bio meta i krajem avgusta 2017. godine, kada je na njega pucano u Barseloni u parkiću na uglu dveju ulica. Stanari okolnih zgrada su čuli krike muškarca, a potom i pucnje.

Kako su tad preneli špasnki mediji, Stojke je najverovatnije brutalno mučen pre nego što su napadači ispalili četiri hica u njegovu glavu i telo, a napadač mu je, ustanovljeno je u bolnici, odsekao i vrh jednog prsta.

Španska policija došla je do informacije da je Stojković izrešetan jer, navodno, nije hteo da oda svoja saznanja u vezi s nestankom 300 kilograma kokaina. Ta droga je misteriozno nestala u Valensiji, a to je bio povod za početak krvavog rata između "kavačkog" i "škaljarskog" klana , s kojim su bliski Stojković i Luka Bojović.

foto: Facebook

Navodno je Stojković poslednjih godina bio u veoma bliskoj vezi sa ljudima iz okruženja Luke Bojovića, koji upravo u Španiji služi kaznu od 18 godina zbog organizovanog kriminala.

Štrajkovao glađu u Zabeli

U septembru 20111 godine, vođa "rakovičkog klana" stupio je u štrajk glađu u zatvoru u Požarevcu zbog "nehumanih uslova i torture".

Njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović navela je tada da je Stojković prebačen u podrum Paviljona sedam požarevačkog zatvora, u kojem nema svežeg vazduha, nema prozora, a odeća i posteljina su mokri od vlage.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.